fbpx Folk flest tror ikke sykepleiere vil jobbe deltid Hopp til hovedinnhold
Helsepolitisk barometer:

Folk flest tror ikke sykepleiere vil jobbe deltid

sykepleier med vekkerur på skulderen

– Det er bra befolkningen tenker slik, sier NSF-leder Eli Gunhild By.

Mange sykepleiere jobber deltid, men hva tror folk flest er årsaken til at de gjør det?

I den ferske spørreundersøkelsen Helsepolitisk barometer svarer kun åtte prosent at de tror den viktigste årsaken er at sykepleiere selv ønsker å jobbe deltid.

20 prosent krysset av for <<Arbeidsbelastningen ved å jobbe full stilling er for stor>>, mens flertallet, hele 61 prosent, mente sykepleiere jobber deltid fordi <<stillingene som lyses ut er deltidsstillinger>>.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.



Tilfreds

Undersøkelsen Helsepolitisk barometer er gjennomført av Kantar TNS og kartlegger holdninger i ulike helsepolitiske spørsmål.

Spørsmålet om årsaken til sykepleieres deltidsarbeid, er bestilt til undersøkelsen av Norsk Sykepleierforbund (NSF), og forbundets leder Eli Gunhild By er tilfreds med svarene.

– Det er bra befolkningen tenker slik, kommenterer hun og minner samtidig om at kun halvparten av sykepleierstillingene som lyses ut i dag, er heltidsstillinger.

Les også:  Heltid: Best i Troms, verst i Telemark

– Hvorfor ville dere vite hva folk trodde om sykepleieres deltidsarbeid?

– Vi har stilt spørsmålet fordi NSF i mange år har jobbet for mer heltid. Flere må jobbe full tid, dersom vi skal dekke behovet for sykepleiere i fremtiden. Slik kunnskap som denne undersøkelsen gir, hjelper oss i dette arbeidet, sier By.

– Det beste virkemiddelet for å nå målene om mer heltid, er at det lyses ut slike stillinger.

Mer innstilt på deltid

I undersøkelsen « Medievaner og holdninger blant sykepleiere », som Respons laget på oppdrag fra Nordiske Mediedager i 2015, svarte sju av ti sykepleiere med deltidsstillinger, at de ikke ønsket å jobbe heltid.

Det tar dobbelt så langt tid å bli god, om man jobber halv tid.
Eli Gunhild By, NSF-leder

En studie som ble presentert på Sykepleien.no tidligere i år, konkluderte på sin side med at kvinner som søker seg til sykepleieryrket, i utgangspunktet er mer innstilt på å jobbe deltid enn kvinner som begynner på Politihøgskolen. 

– Jeg har sett den forskningen og tenker at da blir det enda viktigere for oss å formidle hvorfor man bør jobbe heltid, sier By.

– En ting er at det tar dobbelt så langt tid å bli god, om man jobber halv tid. I tillegg har du alt som er relatert til lønn, pensjon og opparbeidelse av rettigheter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse