fbpx Pasient måtte ligge på gangen i nesten et år Hopp til hovedinnhold

Pasient måtte ligge på gangen i nesten et år

Eldre pasient sover i korridoren

I Larvik sliter sykehjem med å plassere pasienter. På Rekkevik sykehjem ble en pasient liggende på korridoren i elleve måneder. 

Helse- og omsorgskomiteen har fått tilsendt en sak hvor det går fram at 23 sykehjemspasienter i Larvik måtte ligge i korridoren i årene 2016–2017, skriver  Østlands-Posten [bak betalingsmur].

Ifølge avisen lå tre av disse pasientene på gangen i en periode på tre måneder, én lå i fire måneder, mens en annen ble liggende i hele elleve måneder uten å få et eget rom.

Over halvparten av korridorpasientene bodde på Rekkevik sykehjem, mens resten var fordelt på institusjonene i Yttersølia og Stavern.

«Ikke tilfredsstillende»

Rekkevik sykehjem vil ikke kommentere saken overfor Sykepleien, men henviser til Guro Winsvold som er kommunalsjef for helse og omsorg i kommunen.

Winsvold sier at antallet korridorpasienter har sunket. Hun viser også til at det har vært en veldig spesiell vinter, med mange influensasyke.

– Måltallet er null og alt mer enn null er ikke tilfredsstillende, sier hun.

Får nye plasser

Kommunen har for lav kapasitet på sykehjemsplasser. I noen tilfeller må pasienter legges inn på institusjon før det blir plass.

– For enkelte kan det føles tryggere å ligge i en korridor enn å føle seg utrygge hjemme. Noen pasienter som venter på langtidsplass, velger å ligge i korridoren på sitt valgte sykehjem til det blir ledig rom, sier Winsvold.

For å bedre situasjonen har kommunen jobbet hardt for å skaffe rom til alle som trenger det. Mer bemanning og bedre utnyttelse av ekstra- og dobbeltrom er noen av de kortvarige tiltakene som er blitt gjort for å få ned antallet korridorpasienter.

– Det er allerede gjort vedtak om 48 nye sykehjemsplasser, sier Winsvold.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse