fbpx – Så mye stryk! Det var overraskende Hopp til hovedinnhold
Nasjonal deleksamen:

– Så mye stryk! Det var overraskende

Bildet viser sykepleiestudent Hilal Shide Gure

30 prosent av studentene ved HiOA avdeling Kjeller strøk på eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Det overrasker Hilal Shide Gure, som selv fikk en C.

Kjeller er en avdeling under Høgskolen i Oslo og Akershus. Før jul tok 181 førsteårsstudenter i sykepleie eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Resultatene viser at Kjeller er en av skolene med en strykprosent på rett under 30 prosent, en økning på 13 prosentpoeng fra 2016. Strykprosenten ligger et godt stykke over landsgjennomsnittet, som er 21,5 prosent.

– Så mye stryk! Det var overraskende, sier sykepleierstudent, Hilal Shide Gure.

Over snittet

Hun har selv fått sensuren fra eksamen og er rimelig fornøyd.

– Jeg fikk C, sier hun.

– Hadde du håpet på bedre karakter?

– Klart jeg gjerne ville hatt bedre karakter, men jeg er fornøyd. Jeg har slitt med å legge meg til god studieteknikk som nybakt student. I tillegg er dette et omfattende fag, som vi skal kunne i løpet av kort tid. Alt i alt er jeg fornøyd, sier Gure.

Gures C gjør at hun havner én karakter over landsgjennomsnittet, som er D.

LES:  Hver femte sykepleierstudent strøk

Studentene får hjelp

En av årsakene til at Gure er overrasket over de svake resultatene ved Kjeller, er at hun mener skolen har satt i gang mye for å hjelpe studentene.

– 2.- og 3.-årsstudentene hjelper oss med temaer og oppgaveløsning en gang i uka på ettermiddagen. I tillegg er læreren veldig tilgjengelig med veiledning når du spør om hjelp, sier Gure.

Hun tror at mange studenter ikke har vært flinke nok til å benytte seg av de tilbudene som finnes.

– Jeg benyttet meg av tilbudene, men mange har nok ikke gjort det. Eksamensresultatene viser nok at en del studenter ikke har lagt ned nok innsats og ikke har vært flinke nok til å spørre om hjelp, sier hun.

Favorittfag

– Gruet du deg før eksamen?

– Egentlig ikke. Jeg tok realfag på videregående, så jeg er glad i naturfag. Anatomi, fysiologi og biokjemi er yndlingsfagene mine, sier hun.

Gure er kanskje mest lei seg for at dette emnet er ferdig.

– Men snart skal vi begynne på sykdomslære. Det gleder jeg meg til, sier hun.

Fornøyd med bestått

Medstudenter som Gure har snakket med, er glad for å ha bestått eksamenen.

– Vet du om noen som har strøket?

– Jeg vet om én. Hun var lei seg, men som hun sa: Det er ikke så mye å gjøre med, annet enn å lese seg opp og ta ny eksamen i april.

Anbefaler kollokviegrupper

Gure har noen gode studieråd til studenter som kommer etter:

– Kollokviegrupper har jeg god erfaring med. Jeg anbefaler å samles et par ganger i uken og gå igjennom forelesningene. Det er alltid noen som har plukket opp kunnskap som du kanskje selv har gått glipp av. Ett annet godt tips er å forberede seg før forelesningene. Du får mer utbytte når du har lest deg litt opp på temaet i forkant, sier hun.

29. januar skal Gure ut i sin første praksis på sykehjem.

– Gleder du deg?

– Ja. Da får jeg forhåpentligvis mulighet til å få prøvd ut den teoretiske kunnskapen jeg har tilegnet meg så langt, sier Gure.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse