fbpx Studiestart for fremtidens sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Studiestart for fremtidens sykepleiere

Mange studenter som er samlet på St.Hanshaugen i Oslo for å få med seg åpningsseremonien i 2014.

Over hele landet fylles høyskoler og universiteter opp med nye håpefulle studenter. En stor del av dem skal bli sykepleiere.

NSFs Studentleder, Christian Strømnes, er klar for å ta fatt på noen hektiske uker.

– Nå skal vi ut på rekrutteringsturné ved alle sykepleierutdanninger. Vi får god hjelp av fylkeskontorer og engasjerte studenter ved utdanningene, sier han.

I tabellen under kan du se hvor mange studenter som har fått plass ved de forskjellige studiestedene. (Årsaken til at noen utdanningssteder er «nullet» ut i 2017 skyldes sammenslåing av studiesteder)

Krevende utdanning

Strømnes anbefaler nye studenter til å lytte til studieråd fra lærere og medstudenter.

– Sykepleieutdanningen er et krevende studie så å søke råd hos medstudenter som går i kullene, kan vises seg å være klokt. De har vært igjennom det de «nye» studentene skal ta fatt på, sier han.

Tid til engasjement

– Men utdanning skal ikke bare dreie seg om å studere. Det er viktig at sykepleierstudentene også tar del i studiemiljøet. Ikke alle trenger å ta en stor rolle og bli leder av en linjeforening, men studenten bør i det minste delta på aktiviteter som tilbys i studiemiljøet, anbefaler han.

I dag skal Strømnes besøke sykepleierutdanningene ved Førde, og i morgen går ferden videre til Stord.

Det fineste og viktigste yrket

NSFs forbundsleder, Eli Gunhild By, ønsker alle nye sykepleierstudenter velkommen i standen.

– Dere har valgt det fineste og viktigste yrket, sier hun.

– Dere skal vite at det er stort behov for dere, og dere har et hav av muligheter når det gjelder å velge hva dere har lyst til å jobbe med når dere er ferdig utdannet, sier By.

Les mer om alle mulighetene du har som sykepleier her:

Populær utdanning

Det var rekordhøy søknad til sykepleieutdanningene i år. Det betyr at karaktersnittet for å komme inn har økt. NSF Student har lenge kjempet for en karaktergrense på tre i norsk, matte og norsk for å komme inn på studiet. I tabellene under kan du sjekke hvordan karaktersnittet er ved de forskjellige utdanningsstedene. (Årsaken til at noen utdanningssteder er «nullet» ut i 2017 skyldes sammenslåing av studiesteder)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse