fbpx Opptakstallene styrker karakterkravet Hopp til hovedinnhold

Opptakstallene styrker karakterkravet

Studenter på forelesning

Det er viktigere enn noen gang at karakterkrav blir innført nå.

I går ble opptakstallene publisert og sykepleierutdanningen er populær som aldri før. Med økt konkurranse om studieplassene følger også høyere karaktersnitt for de som får tilbud om studieplass. Nettopp derfor det er viktigere enn noen gang at karakterkrav blir innført nå.

Flere sykepleiere

Flertallet av sykepleierstudentene i NSF Student har i mange år ment at det bør innføres et karakterkrav på 3 i norsk, engelsk og matte. De tre basisfagene gir et godt utgangspunkt for søkernes karaktersnitt. Jo flere studiepoeng søkerne har fra videregående skole, jo bedre er gjennomstrømningen av sykepleierstudenter som fullfører utdanningen. Det vil føre til flere utdannede sykepleiere i en tid der behovet for sykepleiere er og vil bli stort.

Sammenheng mellom basisfag og sykepleieryrket

Norsk, matte og engelsk er relevante fag i forhold til sykepleieryrket. Kunnskaper i norsk er viktig for å kommunisere og tolke skriftlig og muntlig. Matte er viktig for å kunne drive med medikamenthåndtering. Og engelsk er viktig for å holde seg oppdatert innen en forskningsbasert profesjon.

Nå er tiden inne for handling

Med stadig økende karaktersnitt på søkerne til sykepleierutdanningen er det viktig å smi mens jernet er varmt. Nå oppfyller de aller fleste som blir tilbydd studieplass regjeringens forslag til karakterkrav(3 i norsk og matte, samt 35 studiepoeng), ifølge en undersøkelse utført av Ceres på bestilling av Kunnskapsdepartementet. Undersøkelsen tok utgangspunkt i tall fra 2015 og 2016. Den andelen som oppfyller regjeringens forslag til karakterkrav er enda høyere i 2017.

Å få innført karakterkravet nå er viktig for å gi et tydelig signal til fremtidige søkere. Fordi sykepleierutdanningen er utfordrende, og man blir sertifisert til å utføre en av de viktigste jobbene i samfunnet.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse