fbpx Hevder tidspress dreper Hopp til hovedinnhold
Ny forskning

Hevder tidspress dreper

Bildet viser en klokke som skvises som en sitron.

Flere dør etter operasjon når sykepleiere ikke har nok tid til å utføre sine oppgaver, ifølge en fersk analyse av data fra over 400.000 pasienter

Pasientdødeligheten er høyere ved postoperative avdelinger der sykepleiere oppgir å ikke ha tilstrekkelig tid til pasientovervåkning, administrering av legemidler til riktig tid, smertelindring og andre sentrale oppgaver.

Dette ifølge en fersk analyse av data fra den store Nurse Forecasting in Europe-studien (RN4CAST). Funnene ble presentert i går, i en artikkel i tidsskriftet International Journal of Nursing Studies.

Hvis det ikke er nok sykepleiere på sykehusavdelingene, blir nødvendig pleie ikke utført, noe som setter folks liv i fare
Doktor Jane Ball

RN4CAST består av data fra 422.730 opererte pasienter over 50 år ved 300 sykehus i ni europeiske land, deriblant Norge.

Studien inkluderer også en spørreundersøkelse blant til sammen 26.516 sykepleiere ved de samme sykehusene.

– Ikke tilfeldig

Tidligere analyser av RN4CAST-data har påvist korrelasjon mellom pasientdødelighet og sykepleiebemanning.

– Det vår studie indikerer – sterkere enn noen tidligere undersøkelser – er at en slik forbindelsen ikke er tilfeldig, påpeker doktor Jane Ball ved Universitetet i Southampton, som har ledet arbeidet med den nye analysen.

– Hvis det ikke er nok sykepleiere på avdelingene, blir nødvendig pleie ikke utført, noe som setter folks liv i fare, utdyper Ball via EurekAlerts.com.

I den nye analysen har man også sett på kompetansenivået til de ansatte, og konkluderer med at risikoen for pasientdød er lavere der sykepleiere har utdannelse på bachelor-nivå, slik som i Norge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse