fbpx Hattfjelldals «rekrutterings-stunt» ga resultater Hopp til hovedinnhold

Hattfjelldals «rekrutterings-stunt» ga resultater

Oversiktsbilde av Hattfjelldal
HELT I NORD: Hattfjelldal sentrum med Sameskolen, flyplass og sponplatefabrikken Arbor. Den lille kommunen på Helgeland i Nordland fylke huser 1500 innbyggere.  Foto: Samfoto / Tore Wuttudal

27 sykepleiere lot seg lokke av 100 000 kroner, barnehageplass, kommunal bolig og begynnerlønn på 435.800 kroner for å komme å jobbe i Hattfjelldal kommune.

I mars lokket Hattfjelldal kommune sykepleiere med bonus på 100 000 kroner, barnehageplass, kommunal bolig og begynnerlønn på 435.800 kroner for å komme å jobbe. Søknadsfristen gikk ut 9. april.

Søkerlista er klar

– Virket det?

– Ja. Jeg er fornøyd, sier helse- og omsorgsleder Elisabeth Bogfjellmo.

– Jeg sitter akkurat nå og går igjennom søkerlisten. Neste uke skal vi ha møte med tillitsvalgte og bli enige om hvilke søkere vi skal ta inn til intervju, sier hun.

LES OGSÅ:  Frister sykepleiere med 100 000 kroner i bonus

Mange søkere

Kommunen lyste ut to 100 prosent stillinger, to 80 prosent stillinger, og ett vikariat i 100 prosent stilling.

– Vi har fått inn 18 søkere til 100 prosent stillingene, sier Bogfjellmo.

Av disse er ni bosatt i Norge, to er sykepleierstudenter som blir ferdige nå til våren, tre er polske og seks er svenske.

– De svenske sykepleierne har ikke norsk godkjenning, så de må søke om norsk autorisasjon før de kan begynne å jobbe sier hun.

Det gjelder å finne den rette

Kommunen har fått inn 11 søkere til 80 prosent stillingene.

– To av dem var ikke kvalifisert, så vi står igjen med ni reelle søkere, sier hun.

Bogfjellmo sier at det ikke er de samme som har søkt på 100 prosent stillingene som har søkt på 80 prosent stillingene.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha så mange søkere å velge blant. Nå gjenstår det bare å finne de rette personene som vil trives både med jobben og å bo her i Hattfjelldal. Vi trenger noen stabile som har lyst til å være her, sier hun.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.