fbpx Lokker sykepleierstudenter med gratis kino og losji Hopp til hovedinnhold

Lokker sykepleierstudenter med gratis kino og losji

En sykepleier rer opp en seng

En hel smørbrødliste med tilbud man sjelden ser i stillingsannonser skal skaffe Modum kommune bemanning til sommeren i år som i fjor.

  • Gratis losji og middag.
  • Transport til og fra arbeidsstedet.
  • Full turnus.
  • Lønn tilsvarende årslønn på 380 000 kroner.
  • Kino- og svømmehallbilletter.
  • Gratis sykkelleie.
  • Muligheter for fast jobb etter utdanning.

Dette frister Modum kommune med i sin stillingsannonse når de søker sykepleierstudenter til sommervikariater. Det gjorde de også i fjor, med suksess.

– Tilbakemeldingene var at studentene var veldig fornøyd og at de benyttet seg av tilbudene, sier Jeanette Jacobsen, sykepleier og leder for bemanningssentralen i Modum kommune.

Student som kommer tilbake

Sykepleierstudent Ole Andreas Svendsen var en av dem som jobbet i Modum kommune i fjor, men det var ikke kino- og svømmehallbilletter som gjorde at han ble fristet til å søke.

– Det var det at jeg kunne få oppleve noe nytt borte fra der jeg bodde, og at det var tilrettelagt med kost og losji, sier Svendsen fra Porsgrunn som nå går andre året på sykepleierutdanningen.

Han kommer også tilbake i år.

– Det var veldig alright og man ble tatt imot med åpne armer. I år var de veldig raske med å si at jeg kunne komme tilbake. Jeg fikk inntrykk av at jeg gjorde en god jobb, sier Svendsen.

Det er vanskelig å rekruttere personale med helsefaglig bakgrunn til sommeren.
Jeanette Jacobsen, bemanningsleder

Vil ha faglærte

Bemanningsleder Jacobsen har ikke hørt om noen annen kommune som gir så omfattende tilbud som dem. Hun forklarer at grunnen til at de tilbyr godene, er for å tiltrekke seg faglært personale.

– Vi er en liten kommune mellom store byer. Da er det vanskelig å rekruttere personale med helsefaglig bakgrunn til sommeren. Kvalitet i tjenestene er viktig for oss, så da prøver vi nye veier for å tiltrekke oss gode vikarer, sier Jacobsen.

Portrett av Jeanette Jacobsen

De søker først og fremst etter sykepleierstudenter som har fullført andre året på sykepleierstudiet og bestått medikamenteksamen. Dette slik at de kan dele ut medisiner, sier Jacobsen.

– Lønner seg alt i alt

I fjor sommer ansatte Modum kommune like over et dusin vikarer. Både sykepleierstudenter, medisinstudenter og sykepleiere. Jacobsen håper på 15 stykker i år.

– Det må jo koste litt å stille med disse tilbudene. Lønner det seg?

– Ja, vi tror det. Som sagt ønsker vi oss faglærte for kvaliteten sin del. Da må vi tiltrekke oss dem. På sommeren kjører vi også vanlig bemanning. Det gir mindre belastninger til de faste ansatte og kan kanskje hindre sykemelding tilhøsten, sier Jacobsen.

– Tilbudene er egentlig heller ikke så store utgiftsposter, siden bostedet er kommunalt, og det er også kino og svømmehall. Det koster så klart litt, men vi ser på dette som en innvestering og at det lønner seg alt i alt, fortsetter hun.

Jacobsen sier mat er den store utgiftsposten. I fjor var all mat gratis, mens i år har de kuttet ned til at middagene er gratis. Bemanningslederen sier at de også har planlagt transporttilbudet bedre, etter at det ikke fungerte optimalt i fjor. 

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye din kommune har brukt på vikarer
LES OGSÅ: Sommer, sol og hull i turnus

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse