fbpx Sykepleie på hjul fikk pris Hopp til hovedinnhold

Sykepleie på hjul fikk pris

Sykepleierne i Sykepleie på hjul med blomster

– Vi er ikke engler, eller helter – bare profesjonelle sykepleiere som gjør alt vi kan for å nå de mest sårbare på gata med helsehjelp, sa sykepleierne med bilen som «kontor» da de mottok Brosteinprisen på fredag.

Før helgen mottok Sykepleie på hjul Brosteinprisen 2016.

– Dette er som å motta en Oscar-pris på vårt felt, sier Marte Di Micco-Derås, leder for Sykepleie på hjul, til Kirkens Bymisjon.

Brosteinprisen deles hvert år ut av Kirkens Bymisjon i Oslo til «en person eller sammenslutning som har markert seg i arbeidet mot nød og urettferdighet i byen – til folk som bidrar til å synliggjøre vanskelige liv, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød i storbyen.»

– Endelig blir arbeidet vårt anerkjent

– Det betyr mye for oss og våre brukere at arbeidet vårt endelig blir anerkjent på denne måten. Det er viktig at prisen kommer fra andre fagfolk på feltet, og vi er svært takknemlige for å få den nettopp fra Kirkens Bymisjon, sier den stolte lederen av Sykepleie på hjul til Kirkens Bymisjon.

Sykepleie på hjul drives av Fransiskushjelpen og er et lavterskeltilbud for mennesker i rus- og prostitusjonsmiljøet i Oslo.

To ansatte sykepleiere reiser rundt i en bil, steller sår både på gata og hjemme hos folk, deler ut rene sprøyter og annet rent brukerutstyr, og gir råd om rettigheter, injeksjon, helse, ernæring og egenomsorg. 

Derås forteller til Kirkens Bymisjon at for få år siden opplevde de at politiet bortviste sykepleiebilen deres fra rusmiljøet på gata. Derfor smaker det ekstra godt med faglig anerkjennelse som de får nå.

Prisoverrekking

– Redder liv

– Sykepleie på hjul redder liv med sin oppsøkende tjeneste. De kommer tett på pasienter som ofte ikke når fram til offentlige helsetjenester, og deres omsorg er preget av fleksibilitet og respekt for enkeltmenneskene i en svært sårbar situasjon, sa generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal ved tildelingen av prisen.

– Det er ingen i Norge som gjør det vi gjør, så vidt jeg vet. Sykepleie på hjul er et gratis lavterskeltilbud til mennesker i yttergrensene av samfunnet, og vi hjelper folk der de er. Det vet vi at brukerne setter stor pris på, sier Derås til Aftenposten

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse