fbpx Slutt for Klara Klok Hopp til hovedinnhold

Slutt for Klara Klok

Fire ungdommer som sitter på en benk med ryggen til kamera og ser utover

Den anonyme helsetjenesten for ungdom, Klara Klok, legges ned etter 16 år.

Den anonyme helsetjenesten for ungdom hadde 2,4 millioner besøk i fjor. Men fra nyttår legges tilbudet ned etter 16 års drift. Det vil ramme tusenvis av ungdommer, mener lege.

Regjeringen har i sitt statsbudsjett valgt å kutte driftsstøtten til Klara Klok fra januar, skriver Nordlys.

Størst på nett

Klara Klok har i 16 år vært landets største digitale e-helsetjeneste for ungdom. De er garantert svar fra leger, psykologer, helsesøstre og sykepleiere innen sju dager.

Nå vil regjeringen opprette en lignende tjeneste på plattformen ung.no istedenfor, noe legen Ole Norden i Tromsø er svært kritisk til. Han har jobbet med Klara Klok siden 2002.

– De driver med veldig mye annet i tillegg, mens Klara Klok er spesialisert på seksualitet og psykisk helse. Det er heller ingen leger i ung.no. Det er trist at tjenesten legges ned eller endres veldig. Jeg er sikker på at flere titusen ungdommer blir lei seg over at Klara Klok går tapt, sier han.

Budsjettforhandlinger

Klara Klok er hovedsakelig blitt finansiert av Helsedirektoratet, men driftes av Nordland fylkeskommune og får noe økonomisk støtte av fylkeskommunen. Tjenesten er også tidligere forsøkt lagt ned, men har blitt reddet i siste liten.

Både Venstre og Kristelig Folkeparti har funnet plass til finansiering av Klara Klok i sine alternative statsbudsjett. At begge partiene har trukket seg fra budsjettforhandlingene gjør derfor situasjonen verre.

Kilde: NTB

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse