fbpx Helseministeren i møte om Klara Klok Hopp til hovedinnhold

Helseministeren i møte om Klara Klok

Helseminister Bent Høie utenfor Stortinget

Ansvarlige for Klara Klok forsøker å redde tjenesten.

Klara Klok mister driftsmidlene fra nyttår. Regjeringen vil heller samle digitale informasjons- og helsetjenester på ett sted.

Vil ha svar

Det er Nordland som drifter Klara Klok. Og fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland, Ingelin Noresjø, nekter å gi opp tjenesten.

I går var hun i møte med helseminister Bent Høie. Til Avisa Nordland sa hun før møtet at hun vil at helseministeren skal svare på hva som skjer med e-helsetjenesten til ungdom etter nyttår og hva som skjer med fagkompetansen som finnes i Klara Klok.

Etter møtet ville hun vente med å uttale seg til pressen til hun hadde informert internt.

Ap og Sp vil bevare

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil, i motsetning til regjeringen, videreføre Klara Klok og har foreslått at tjenesten fortsatt får driftsstøtte.

Helsesøstrene er åpne

Kristin Waldum-Grevbo, leder av Landsgruppen av helsesøstre, sier hun er opptatt av å se på hva som ligger i det konkrete forslaget.

– Jeg har forstått det som at funksjonen skal fortsette, sier hun.

– Tanken er å samordne det digitale tilbudet til ungdom på ett sted. Jeg tenker det kan være lurt at det ikke er ett sted for én type spørsmål og ett sted for andre typer spørsmål. Vi som jobber med ungdom vet at det ikke alltid er helt åpenbart for ungdom hva som er et helsespørsmål og hva som er noe annet. Når vi snakker med dem, hender det vi må nøste oss frem til hva de egentlig leter etter svar på.

– Kjempeviktig tilbud

Men Waldum-Grevbo understreker at hun mener det er viktig å beholde kompetansen som er bygget opp i Klara Klok.

– Og når regjeringen har besluttet å legge ned Klara Klok, forventer jeg at de har et alternativ, der unge kan stille spørsmål og få svar fra helsepersonell på nett. Det er kjempeviktig at ungdom har den type tilbud som supplement til skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom.

Politisk prosess

Klara Klok har vært finansiert av Helsedirektoratet og Nordland fylkeskommune. Sykepleien har spurt Helsedirektoratet om ungdom vil ha det samme tilbudet over jul, dersom Klara Klok legger ned.

Men siden spørsmålet om Klara Klok er del av en politisk prosess, kan ikke Helsedirektoratet uttale seg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse