fbpx Klart for uravstemning i kommunene Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2016

Klart for uravstemning i kommunene

Kronestykker tilfeldig spredt

I dag sender KS forhandlingsforslaget som partene har jobbet frem ut til uravstemning. Det er første gang på 20 år et hovedoppgjør i KS-området er kommet i stand uten hjelp av Riksmekleren.

Arbeidsgivere, det vil si kommunene, skal innen 30. mai si ja eller nei til tariffforslaget som sendes ut fra KS i dag. Alle stemmeberettigede får  tilsendt lenke til uravstemningen på e-post og skal stemme elektronisk.

KS forhandler på vegne av samtlige kommuner og fylkeskommuner unntatt Oslo. I KS-området er det om lag 422 000 ansatte som utfører om lag 331 000 årsverk.

20 år siden sist

På den andre siden av bordet sitter NSF sammen med resten av Unios medlemsorganisasjoner. De skal gi sitt svar til forslaget innen 1. juni.

KS skriver i sitt brev til kommunene at alle parter, det vil si KS, LO Kommune, Unio, YS Kommune og Akademikerne Kommune har anbefalt forslaget som sendes ut.

KS og partene i kommunesektoren er derfor enige om ny hovedtariffavtale. Det er 20 år siden sist et hovedoppgjør i KS-området er kommet i stand uten hjelp av Riksmekleren.

Lærere og sykepleiere

I forslaget som er sendt ut er det avtalt et lønnstillegg for to år.

- Hovedinnholdet når det gjelder lønn er at i løpet av 2016 og 2017 vil garantilønnsnivåer og ansiennitetstillegg være like for sykepleierstillinger og ansatte i skoleverket, skriver NSF på sine nettsider.

Det betyr at også sykepleiere får et 16-årstrinn på ansiennitetsstigen. Garantilønn ved 0 år, og ansiennitetstilleggene til og med 10 år, er på nivå med skoleverket fra 1. mai 2016. 16-årstrinnet innføres gradvis og er på skoleverkets nivå fra 1.august 2017. 

Du kan lese hele forslaget til ny tariffavtale her.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse