fbpx Helse Møre og Romsdal punger ut for diskriminering Hopp til hovedinnhold

Helse Møre og Romsdal punger ut for diskrimi­nering

Bildet viser Margrethe Salvesen

Sykepleier Margrethe Salvesen har fått 100 000 kroner fra Helse Møre og Romsdal, etter at hun saksøkte helseforetaket for diskriminering.

Sykepleier Margrethe Salvesen er også kjent som eks-kona til islamisten Arfan Bhatti. Som Sykepleien.no skrev om i fjor, opplevde hun at sykehuset ikke ga henne flere vakter fordi flere kolleger skal ha nektet å samarbeide med henne. Norsk Sykepleierforbund tok saken hennes og hyrte inn advokat Harald Stabell. Hun saksøkte så helseforetaket for diskriminering.

Forlik

Rettssaken var planlagt til 8. mars. I forrige uke ble imidlertid saken løst før den kom til retten ved at det ble inngått forlik: Helse Møre og Romsdal betaler oppreisning på 100 000 kroner pluss saksomkostninger. Helseforetaket ønsker ikke å kommentere saken utover et skriftlig svar der personaldirektør Olav Finnøy sier de er fornøyd med at partene har klart å komme fram til en enighet om en løsning i saken.

– Høy sum

NRK Møre og Romsdal skriver at advokat Harald Stabell mener at erstatningssummen er noe av det høyeste som er utbetalt for diskriminering.

– Oppreisningssummene har ofte havnet på et sted mellom 25 000 og 30 000 kroner. Jeg kjenner ikke til at det er gitt noe i nærheten av dette til noen i en sak som har handlet om diskriminering, uttaler han til NRK og legger til at saken viser hvor viktig det var for helseforetaket at saken ikke havnet i retten.

– Helse Møre og Romsdal har vedgått at min klient ble utsatt for diskriminering, og vi ser på dette som en full seier, sier Stabell videre.

– Liten sum

Men Margrethe Salvesen er ikke bare fornøyd med forliket. Hun hadde helst sett at saken havnet i retten.

– Slik kunne jeg fått lagt fram bevisene på diskriminering for offentligheten, sier hun til NRK.

Hun mener summen er liten i forhold til hvordan livet hennes ble som følge av diskrimineringen.

– Jeg måtte flytte fra Ålesund og ønsket bare å få tilbake jobben min, sier hun til NRK.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse