fbpx - God idé med resertifisering Hopp til hovedinnhold

- God idé med re­sertifisering

Line Orlund, fylkesleder i NSF Oslo

Oslos fylkesleder Line Orlund synes vi bør ta diskusjonen om sykepleiere bør resertifiseres.

NB: Denne artikkelen er fra 2015.

Fra 2016 må alle engelske sykepleier og jordmødre resertifisere seg hvert tredje år. Men i Norge har du autorisasjonen livet ut, selv om du skulle være ute av yrket i mange år.

NSFs Oslo-leder Line Orlund mener det er på tide diskutere om også norske sykepleiere må gjennomgå en form for resertifisering.

- Det er viktig å sørge for at sykepleierne har god kompetanse, og det er i utgangspunktet en god idé med resertifisering, særlig for dem som er ute av yrket i en lengre periode, sier hun til sykepleien.no

Ideen forkastet på 1990-tallet

Orlund satt i Mekki-utvalget på slutten av 1990-tallet, der resertifisering ble diskutert.

Forbundet valgte da å ikke gå inn for slike ordninger for norske sykepleiere. En årsak var at kostnader knyttet til resertifiseringen så ut til å havne hos den enkelte sykepleier.

Skal være en del av jobben

Det ble dermed vurdert at kravene i helsepersonelloven var tilstrekkelige. Loven pålegger helsepersonell å holde seg oppdatert på et faglig forsvarlig nivå.

Dermed skal faglig oppdatering være en del av jobben til en sykepleier. Men mange har opplevd at dette er en salderingspost når innstramminger rammer arbeidsplassen.

Orlund mener at sykepleiere som er i jobb vil være tilstrekkelig faglig oppdatert og at eventuelle påfyllingskurs på arbeidsplassen vil gjøre det enkelt å bestå en resertifisering.

Hvem betaler?

For NSF vil det være et vesentlig spørsmål hvem som eventuelt vil betale for en resertifiseringsordning.

- Dette bør arbeidsgiverne sørge for, fastslår Line Orlund.

- I lys av dette kan det hende at diskusjonen om resertifisering er noe prematur. Det er ingen ting som tyder på at arbeidsgiverne har tenkt å komme med et tilbud om finansiering, sier hun.

Les også: Må resertifiseres hvert 3. år

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse