fbpx I enden av verden Hopp til hovedinnhold
Min jobb som kystbedriftssykepleier

I enden av verden

Torill er ute ved et fiskeoppdrettsanlegg. Hun holder en fisk i hånden.

– De har ikke tradisjon for å springe til doktoren, disse mannfolkene.

Fakta
Torill Midgaard Gaustad, bedriftssykepleier

Arbeidsplass: Kystbedriftenes helsetjeneste

Utdanning: Bachelor i sykepleie, videreutdanning i arbeids- og organisasjonspsykologi

 

Egentlig er denne jobben drømmen som har gått i oppfyllelse. Og jeg hadde aldri trodd jeg skulle få realisert den her langt ute i lille Måløy, ute på bygda, i enden av verden.

Jeg har ledet Kystbedriftenes helsetjeneste, en lokal bedriftshelsetjeneste, i 22 år. Da jeg før det var i forskjellige lederstillinger i kommunehelsetjenesten, hadde jeg en periode­ et vikariat som helsesøster. Da ble jeg hekta på forebygging. At jeg nå kan kombinere det med å være leder er perfekt!

I jobben farter jeg mye, både med bil og båt. Helt opp til ­Aukra i nord og ned til Bergen i sør. Jeg må innover til Olden og Loen, rundt hele Sogn og Fjordane, som er vårt hovedområde.

Vår største kunde er Marine Harvest, som driver rundt 40 lakseoppdrettsanlegg og et lakseslakteri. Anleggene ligger ­ytterst i havgapet eller inne i fjorder. Det jobber som regel fem–seks personer på anleggene, mest mannfolk. Det blir mye løfting og uheldige arbeidsstillinger på disse arbeidsplassene. De har ikke tradisjon for å springe til doktoren, disse mannfolkene, så jeg skubber dem litt i baken så de kommer seg av gårde hvis det trengs.

Jeg har en veldig selvstendig jobb. Det skjer mye, og jeg møter­ fantastisk flotte mennesker. Jeg har mulig­het til å være kreativ og tenke fremover. Utenom fiskeoppdrett, er det et bredt spekter av bedrifter på kundelisten; fiskeindustri og skipsverft og kommunal virksomhet.­ Nye kunder kommer til, mens andre forsvinner. Fiskeindustri har det blitt mindre av her ute.

Rammebetingelsene kan endre seg, som da den nye godkjenningsordningen kom med nye krav til bedriftshelsetjenester. Da bukket mange av de små under eller ble kjøpt opp av større. Kravene til hvilke fagfolk man må ha ble ikke så lett å tilfredsstille her ute på bygda. Men vi har klart oss. 
Vi har en flott og dyktig gjeng med fysioterapeut, HMS-­ingeniør, tre erfarne sykepleiere og en fast tilknyttet lege. Vi har 7 ansatte i alt, på tre avdelingskontorer­ her ute ved Stadt­havet.

Historien sto på trykk i Sykepleien nr. 7/2015.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse