fbpx Påvist tilfelle av meslinger i Oslo Hopp til hovedinnhold

Påvist tilfelle av meslinger i Oslo

Bildet viser et barn med meslinger

En norsk student fra Oslo har fått påvist meslinger. Studenten var uvaksinert og er blitt smittet på reise, melder Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet melder i dag at det er påvist meslinger hos en student i 20- årene. Personen er blitt smittet på reise utenfor Europa, og behandles nå på sykehus.


Smittsom på flyet

- Smittevernoverlegen i Oslo er varslet og det arbeides med å identifisere nærkontakter, slik at disse kan få tilbud om vaksine dersom de er uvaksinerte, skriver Folkehelsa på egne nettsider.

Pasienten har vært smittsom under flyreise til Norge, og flyselskapet er kontaktet for å informere medpassasjerer.


Gjelder  Turkish Airline

Folkehelsa sier det kan ta tid å nå alle flypassasjerene, derfor går de ut med pressemelding for å informere flest mulig om at de som har flydd med Turkish Airlines følgende to flighter kan være eksponert og bør sjekke om de er vaksinert:

  • Tel Aviv – Istanbul, med avgang fredag 6. mars kl. 09:50, TK 785 
  • Istanbul – Oslo, med avgang fredag 6. mars kl. 14:05, TK 1753,

Folkehelseinstituttet har varslet om sykdomstilfellet i det internasjonale nettverket som registrer og overvåker smittsomme sykdommer.


Folkehelsa anbefaler

Folkehelsa anbefaler uvaksinerte og personer med usikker vaksinestatus å ta MMR vaksine.

- For uvaksinerte spedbarn, gravide og alvorlig immunsvekkede, kan immunglobulin gi en viss beskyttelse mot alvorlig sykdomsforløp hvis det gis inntil 5- 6 dager etter smittetidspunkt. Legen anbefales i slike tilfeller å konferere med avdeling for vaksine ved Folkehelseinstituttet, skriver de i pressemeldingen.


Mine vaksiner

Personer født før 1960 kan gå ut fra at de har gjennomgått meslinger.

- Personer over 15 måneder som har fulgt det vanlige vaksinasjonsprogrammet, er beskyttet. For å få sjekket vaksinasjonsstatus og eventuelt satt vaksine kan man kontakte helsestasjonen, smittevernkontor eller et senter for reisevaksinasjon, melder Folkehelseinstituttet.

Man kan også sjekke egen vaksinasjonsstatus på «Mine vaksiner», men registreringen kan være mangelfull for personer født før 1995.

- Dette er en påminnelse om at alle bør være vaksinert mot meslinger, sier overlege Trude Arnesen ved avdeling for infeksjonsovervåking ved Folkehelseinstituttet.

LES OGSÅ:

Ta meslinger på alvor!

Vaksinert eller ikke?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse