fbpx Sykepleierstudent sendt hjem Hopp til hovedinnhold

Frankrike Sykepleier­student sendt hjem

Tegningen er fra rettsaken i 2008 da Farid Benyettou ble dømt til seks års fengsel for å verve hellige krigere. Foto: Benoit Peyrucq, AFPNTB/Scanpix

Sykepleierstudent var mentor for Kouahi- brødrene som stod bak terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Aftenposten skriver at sykepleierstudent, Farid Benyottou, har vært mentor for Kouachi-brødrene for ti år siden. Nå er Benyottou sykepleierstudent.


Radikal

Etter terroranslaget mot Charlie Hebdo onsdag, ble en del av de rammede bragt til sykehuset Pitie-Salpetriere. Farid Benyettou (34) er for tiden i praksis som sykepleierstudent ved dette sykehuset, skriver Le Parisien.

Benyettou traff unge displer privat etter møter i Adda'wa-moskeen. Mange var smågangstere som ble radikalisert og fant seg et nytt mål i livet, melder avisen. Cherif Kouachi og broren Said Kouachi, var innom dette miljøet.


Fjernet fra vaktlistene

En pressetalskvinne for Paris-sykehusene, Clemence Remy, bekrefter overfor Associated Press at Benyettou hadde praksis ved sykehuset. Hans overordnede kjente til bakgrunnen hans.

Benyettuo har ifølge sykehuset ikke hatt kontakt med noen av ofrene fra Charlie Hebdo-angrepet. Benyettuo ble strøket fra vaktlistene i helgen.


Vervet hellige krigere

I 2008 ble Benyettou ble tiltalt og dømt til seks års fengsel for å verve hellige krigere. Han hadde sittet i varetekt før dommen og to år av straffen var betinget. Han slapp ut i 2011.

Etter dette begynner han på på sykepleierstudiet ved Instituts de Formations en Soins Infirmiers (IFSI) og er nå nesten ferdig med studiet og har praksis ved det store sykehuset Pitie-Salpetriere.


Vil ikke få jobb

Le Monde skriver i en artikkel at man normalt ikke blir godkjent for å jobbe som sykepleier hvis man har et kriminelt rulleblad.

- I lys av Farid Benyettous fortid, vil det være umulig for ham å få en sykepleierjobb i Frankrike noensinne, sier  Karim Maneri, medlem i rådet som styrer autorisering av sykepleiere i Frankrike, til Le Monde.

Den franske sykeplleierhøgskolen påpeker at utdannelsen kan bli godkjent, og at den kan brukes i andre yrker og sektorer enn i helsevesenet.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.