fbpx - Hva er viktig for deg? Hopp til hovedinnhold

- Hva er viktig for deg?

Pasienter og brukere i 29 kommuner blir i dag stilt spørsmålet "Hva er viktig for deg"?. 

KS og Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten står bak "Hva er viktig for deg-dagen". Helsedepartementet og Helsedirektoratet er støttespillere.


Nasjonal satsing

"Hva er viktig for deg-dagen" er en del av en nasjonal satsing. Så langt er det etablert to kommunale læringsnettverk som skal bidra til gode pasientforløp for eldre og kronisk syke. Høsten 2014 blir det etablert et slikt nettverk innen rus og psykisk helse.


Mer enn diagnose

Målet med å lage denne dagen er ifølge Kunnskapssenteret er å gjøre hverdagen til brukerne best mulig.

- Helsetjenesten bør i større grad tuftes på hva som betyr mest for den enkelte, i stedet for å ta utgangspunkt i pasientenes diagnoser, skriver Kunnskapssenteret på sine hjemmesider.


Respekt

Sykepleiere har i mange år snakket om hvor viktig det er å sette pasienten i sentrum og å se hele mennesket - ikke bare diagnosen.

- Er det da nødvendig med en "Hva er viktig for deg- dag"?

- Det hjelper kanskje til å få satt fokus på hva som er viktig. Men det skal ikke være nødvendig med en egen dag. Dette er noe helsepersonell må tenke på hver dag, sier Eli Gunhild By.

NSFs forbundsleder legger til at det viktigste sykepleiere kan gjøre, er å møte alle pasienter med respekt.

Trenger kommunehelsetjenesten en egen "Hva er viktigst for deg- dag"?. Si din mening her.


Rene hender

En sykepleiers jobb, handler i følge By, om å få brukt kompetansen på en best mulig måte ut i fra behovene til den pasienten sykepleieren har foran seg.

- Hvis jeg som pasient ligger på infeksjonsavdeling, er kanskje det viktigste for meg at helspersonell vasker hendene sine skikkelig, eksemplifiserer hun.


Rus til høsten

Så langt er 49 norske kommuner og to danske kommuner fordelt på to nettverk. Til høsten starter et nytt læringsnettverk for å bedre pasientforløpene også innen rus og psykisk helse.

- Etter alle diskusjonene vi har hatt denne våren om rus, psykisk helse og reservasjonssaken, tenker jeg at det er viktig at alt helsepersonell møter alle sine pasienter medd respekt. Uansett hvilket syn de selv måtte representere, sier Eli Gunhild By.


Søndre Land
Helsepersonell Søndre Land er en av kommunene som i dag skal spørre sine pasienter og brukere om hva som er viktig for dem i møte med helsetjenesten.

For å få blest om dagen, skal de ansatte gå med buttons med slagordet "Hva er viktig for deg"?


Bakgrunn:

Arbeidet med å utvikle gode pasientforløp i kommunene er en del av kvalitetsavtalen mellom KS og Helse- og omsorgsdepartementet. KS og Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, står bak satsingen, som støttes av Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet.

Du kan lese mer om satsningen på Kunnskapssenteret.

foto: Kunnskapssenteret

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse