fbpx Scand-Ankle-studien Hopp til hovedinnhold

Scand-Ankle-studien

 

Måler effekten av et intervensjonsprogram for alkoholstopp hos personer som drikker mer enn 21 enheter alkohol i uka og får akutt ankeloperasjon. De måler blant annet postoperative komplikasjoner, alkoholforbruk og omkostninger.

66 av 120 pasienter er rekruttert.

Kontrollgruppen får ikke noe ekstra i tillegg til sedvanlig behandling, bortsett fra opplysninger om studien de har godtatt å være med i og prosjektets hotline-telefonnummer. De kan også bruke kommunens vanlige alkoholveiledning dersom de ønsker det.

Intervensjonsgruppen får i tillegg intensiv undervisning over fem ukentlige møter. Modellen er «oversatt» fra gullstandardprogrammet som brukes på pasienter som vil slutte å røyke (Sykepleien nr. 14, 2013). Dessuten får de den minste anbefalte dosen antabus (disulfiram) og B-vitaminer. De som har behov, får også benzodiazepiner mot abstinenser.

 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse