fbpx Millionlønninger til Statoil-ledere Hopp til hovedinnhold

Millionlønninger til Statoil-ledere

Ti Statoil-ledere fikk til sammen nærmere 70 millioner kroner i lønn i fjor. Toppsjefen selv tjente godt over 14 millioner kroner.

Det kom fram da Statoil i dag la fram årsrapporten  for 2013. Statoil-sjef Helge Lund hadde i fjor en lønn på 7,5 millioner kroner. Bare bonusen er beregnet til 3,4 millioner kroner. Totalt hadde han en skattbar inntekt på nær 13,8 millioner kroner. I tillegg kom såkalte «ikke skattepliktige naturalytelser» på 503 000 kroner.

Dette får Lund ifølge styret for de gode resultatene han har oppnådd. Her er begrunnelsen:

«I sin vurdering av konsernsjefens prestasjoner og dermed hans lønnsjustering og utbetaling av variabel lønn for 2013, har styret lagt vekt på forbedringene innen HMS, en solid leveranse på produksjon, en svært sterk reserveerstatningsrate og fremragende leteresultater. Imidlertid var TSR lavere enn målsettingen for 2013 og dette er vektlagt ved styrets vurdering av prestasjonene. Granskingen etter terrorangrepet mot In Amenas avdekket et forbedringsbehov, spesielt innen sikringsledelse og - prosesser. Konsernsjefen og hans team har imidlertid demonstrert en fremragende evne til å håndtere den vanskelige situasjonen, synliggjort gjennom selskapets respons under og etter denne tragiske hendelsen. Styret er tilfreds med identifisering og igangsettelse av forbedringstiltakene,» heter det i årsrapporten.

Ifølge Statistisk sentralbyrå er gjennomsnittslønnen i Norge på 492 000 kroner per år. Det vil si at bonusen til Lund alene utgjør nær syv ganger så mye som en helt vanlig lønn for en norsk lønnsmottaker.

Les: Hva tjente Statoil-lederne?

Les: Privat sektor drar fra

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse