fbpx Fort i jobb etter endt utdanning Hopp til hovedinnhold

Fort i jobb etter endt utdanning

Ni av ti sykepleiere får raskt jobb etter fullført utdanningen ved Høgskolen i Molde. 

I en Kandidatundersøkelse som er utført av høgskolelærer Øivind Opdal ved Høgskolen i Molde (HiMolde) svarte 88 prosent av studentene som tok bachelor- eller mastergrad ved høgskolen i fjor på spørsmål knyttet til egen arbeidssituasjon. Undersøkelsen viser at 79 prosent av studentene er i arbeid. Tolv prosent er fortsatt studenter, mens de resterende åtte prosent er arbeidssøkende.  

Sysselsettingen er spesielt høy blant de med bachelorgrader i vernepleie, sykepleie og petroliumslogistikk. Med en sysselsetting på henholdsvis 100, 94 og 93 prosent.

Blant alle studentene som er i arbeid er 60 prosent fast ansatte, mens de resterende 40 prosent er midlertidig ansatt.

 

Høye startlønninger

Studentene svarte også på spørsmål om egen lønn. Blant studentene i faste stillinger er gjennomsnittlønnen 420 000 kroner brutto i året, mens gjennomsnittet for alle er på 413 000 kroner. Dette omfatter alle nyutdannede studenter ved høgskolen fra samtlige studielinjer. Lønningene er høyest blant de med bachelor i petroliumslogistikk (462 000 kroner), master i logistikk (458 000 kroner) og bachelor i logistikk og supply chain managment (444 000 kroner).

Høgskolen har ikke oversikt over hva sykepleierne som gruppe får i gjennomsnittslønn.

 

Positive tall

Leder for studentparlamentet ved HiMolde, Eivind Tronsli, mener undersøkelsen viser at HiMolde-studenter er ettertraktede.

– Dette er veldig flotte tall. Jeg var ikke klar over at så mange kom seg i arbeid etter endt utdanning, så dette var positivt å høre, sier Tronsli til HiMolde.no.

Han er positivt overrasket over lønnsnivået blant en del av studentene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse