fbpx Lite tilfreds med jobben Hopp til hovedinnhold

Lite tilfreds med jobben

Intensivsykepleiere slutter som følge av stort arbeidspress og for liten tid til faglig oppdatering ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Foretakstillitsvalgt for sykepleierne ved Oslo universitetssykehus, Merete Norheim Morken, er bekymret over at intensivsykepleierne er mindre tilfredse i jobben sin enn legene.

Studien Job Satisfaction and Burnout among Intensive Care Unit Nurses and Physicians  viser at mange ansatte ved de største intensivavdelingene ikke har hatt medarbeidersamtale med leder på mange år. I studien har man vurdert sammenhengen mellom jobbtilfredshet, jobbstress og symptomer på utbrenthet på intensivavdelingene. 16 leger og 129 sykepleiere deltok.

 

Stort lederspenn

Norsk sykepleierforbund (NSF) har lenge påpekt at det må gjøres noe med det store lederspennet i mange av intensivsykepleieseksjonene i sykehuset. 

– Det er ikke uvanlig at en leder har ansvar for 100 ansatte, og dette vanskeliggjør god og tilpasset oppfølging av den enkelte ansatte. I den grad de har hatt medarbeidersamtaler blir den altfor sjelden fulgt opp, sier Norheim Morken til Dagens Medisin.



Slutter i jobben
Enkelte funn i studien gir grunn til bekymring og bør være nyttig  kunnskap for ledelsen ved OUS, mener NSFs foretakstillitsvalgt.  En middels jobbtilfredshetsscore på 43,9 hos intensivsykepleiere er ikke noe sykehuset kan være fornøyd med. 

– OUS har stor mangel på intensivsykepleiere og dette er en viktig årsak til kapasitetsproblemene ved sykehuset. I tillegg til å jobbe med å rekruttere denne gruppen sykepleiere, må vi hele tiden ha fokus på å beholde de vi har. Vi får jevnlig tilbakemeldinger om at intensivsykepleiere slutter som en følge av stort arbeidspress og for liten tid til faglig oppdatering og utvikling i OUS, sier NSFs foretakstillitsvalgt.

Studien påpeker også, som andre studier, at det er sammenheng mellom jobbtilfredshet og kvaliteten på sykepleien. Dette er noe som må tas på alvor mener Norheim Morken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse