fbpx Konkurransedyktig på lønn? Hopp til hovedinnhold

Konkurransedyktig på lønn?

Er du på jakt etter jobb? Hva tjener sykepleiere i nabokommunen? Hvilke kommuner er konkurransedyktige på lønn?

NSF Rogaland og NSF Østfold har i flere år innhentet oppdaterte lønnsoversikter for sykepleiere og spesialsykepleiere i kommunene. 

Les: Lønnsoversikt sykepleiere i Rogaland

Les: Lønnsoversikt spesialsykepleiere i Rogaland

Les:  Lønnsoversikt sykepleiere/spesialsykepleiere i Østfold

 

50 000 kroner i forskjell

Oversikten fra NSF Rogaland viser forskjeller på over 50 000 kroner i årslønn mellom de kommuner som betaler best og de som ikke gjør det. Videre har 24 av 26 kommuner bedre avlønning enn sentral minstelønn og 20 av kommunene har egen avlønning etter 16 års ansiennitet

Oversiktene er basert på tilbakemeldinger fra alle kommunene og viser den lokale minstelønnstigen til kommunen. Det vil si den lønnen som er det laveste kommunen kan betale, og som du får uten å forhandle.

Lund og Strand kommune er de eneste kommunene i Rogaland som ikke har bedre avlønning enn sentral minstelønn. Som sykepleiere får du rundt 50 000 mer om du heller Begynner du å jobbe som sykepleier i kommunene Rennesøy, Bokn, Sola eller Hå får du rundt 50 000 kroner mer.

Fylkesleder Nina Horpestad i NSF Rogaland gjør oppmerksom på at sykepleierne i de ulike kommunene i fylket kan ha en høyere individuell avlønning enn det som går fram av tabellene, for eksempel tillegg gitt i lokale forhandlinger eller gitt som følge av lønnskrav ved ansettelse.

Oversikten viser kun lønn for sykepleiere som arbeider i turnus. Disse kan ofte ha bedre avlønning enn dagarbeidende sykepleiere da lønn nyttes aktivt for å rekruttere og beholde kompetanse i turnusstillinger.

 

Nyttig oversikt

Lønnsoversikten for Østfold viser at kommunene i varierende grad bruker lønn for å rekruttere og beholde sykepleiere. Men samtlige kommuner i fylket lønner over minstelønn i den ene eller andre enden av tabellen. Enten ved at begynnerlønnen starter på 8 eller 10 års ansiennitet eller man får tillegg etter mer enn 10 eller 16 års ansiennitet,

– Arbeidsgivere liker ikke å komme dårlig ut i denne oversikten. Det har nok bidratt til at enkelte kommuner har skjerpet seg, og prioritert NSFs medlemmer neste gang det har vært forhandlinger, mener NSFs fylkesleder Karen Brasetvik i Østfold.

I Østfold er det korte avstander og mange kommuner. Det gir sykepleierne flere arbeidsgivere å velge i.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse