fbpx Ny funksjon i legemiddelsutregnings-app Hopp til hovedinnhold

Ny funksjon i legemiddelsutregnings-app

I appen «Legemiddelutregning» kan sykepleiere snart få hjelp til fortynningsutregning.

I juni ble applikasjonen «Legemiddelutregning» lansert for Iphone og Androide. Appen kan hjelpe sykepleiere med å regne om legemiddeldoser til riktig mengde av tabletter, mikstur eller injeksjonsvæske av bestemt styrke.

 

Det jobbes nå med å utvikle en femte funksjon til appen: Å regne ut fortynninger. Denne funksjonen vil være tilgjengelig før jul.

Ønsket funksjon

Applikasjonen er gratis og utviklet av Helsebiblioteket og Statens legemiddelverk. Prosessen er nå i gang med å få til den nye funksjonen.
 


– Vi har fått tilbakemeldinger på at dette er noe brukerne ønsker seg. Vi har også tenkt på dette selv, men nå ser vi at etterspørselen er der, sier Anne Bergland som er sykepleier i Helsebiblioteket.no.


Bergland forteller at fortynninger er noe få jobber med daglig. Derfor kan være greit med litt støtte når man først skal regne ut hvor mye væske man må tilsette for å få væsken tynnet ut riktig, sier hun.

Tusenvis av nedlastninger

Tall fra november viser at applikasjonen til nå er lastet ned over 15 000 ganger totalt.


– Vi var jo usikre på hvordan den kom til å bli mottatt. Jeg synes det er mye til å være en slik type app, sier en fornøyd Bergland.


Når man åpner appen står det «Husk: Vurder alltid om svaret er rimelig. Applikasjonen er et hjelpemiddel og endrer ikke helsepersonells ansvar knyttet til eventuell feilmedisinering. Legemiddelutregninger bør alltid dobbeltkontrolleres».


Den tekniske utviklingen har app-utviklerselskapet Shortcut stått for.

 

Les anmeldelse av appen "Legemiddelutregning".

Høyt oppe under e-helsekåring

Applikasjonen var også nominert til årets e-helsepris på Healthworld i oktober, og ble blant de ti beste.


«Verktøyet er både moderne ved at det er laget som en app, og det forholder seg til dagens realiteter ved at det kan brukes også uten tilgang til nett. Verktøyet er utviklet av fagmiljøet og for fagmiljøet. Det faktum at Helsebiblioteket og Statens legemiddelverk sammen står bak, gir verktøyet stor legitimitet.», stod som en del av juryteksten.
 

 

 

 

 

  

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse