fbpx Mamma jobber offshore Hopp til hovedinnhold

Mamma jobber offshore

En rykende fersk barnebok om mamma som reiser offshore og jobber som sykepleier.

Da sykepleier Siv Merete Vervik Stousland ble mamma for første gang jobbet hun offshore. Da hun endt permisjon skulle tilbake på jobb, opplevde hun et stort behov for å kunne fortelle den lille gutten sin hva hun gjorde, og hvorfor hun var borte to uker sammenhengende.

Nå foreligger boka «Mamma jobber på plattform».


Lillegutten Sivert

- Boken forteller om dagliglivet og hva vi gjorde inne på plattformen. Jeg har prøvd å sette ord på tanker små barn har og forklare hvordan livet offshore var, sier sykepleier og forfatter Stousland, til sykepleien.no.

Eldstemann Sivert var inspirasjonen da mamma fikk ideen til boka. Det er også han som er gutten i denne rikt illustrerte boka.

Boken forteller om sikkerhetskurset, helikopterturen, messen, livet der ute, og om det å komme hjem, slik at små barn kan forstå hva det er foreldrene holder på med mens de er borte, skriver Stavanger Aftenblad.

Stousland har i dag tre barn, Sivert (8), Albert (5) og Pernille (3). Aller har vært prøvekaniner for boka som kom rykende fersk fra Gunnarshaug trykkeri AS sist uke.


Offshore korte perioder

Etter flere år offshore jobber hun i dag som bedriftssykepleier hos North Atlantic Drilling.

- Jeg reiser fortsatt offshore, men kun for kortere perioder, forteller hun.

Nå er det ikke lenger mamma i familien Stousland som reiser offshore, men pappa. Stousland mener boken like godt kan være en fortelling om pappa, bestefar, onkel eller tante som jobber offshore.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse