fbpx – Ikke la våre stemmer bli stilnet Hopp til hovedinnhold

– Ikke la våre stemmer bli stilnet

I dag markeres den internasjonale dagen for opphørelse av vold mot kvinner.

Den internasjonale dagen for opphørelse av vold mot kvinner markeres i dag. Fokuset i år er at vold mot kvinner svekker deres mulighet til å delta i samfunnsdebatten.

Kvinner som er synlige i det offentlige ordskiftet opplever at kjønn har betydning. Hver dag mottar våre mest samfunnsengasjerte kvinner voldstrusler og personkarateristikker, ofte av seksualisert art, fra sinte menn som mener at kvinnens plass ikke er i offentligheten. Det kan i sin ytterste konsekvens bringe viktige stemmer til taushet og kvele et brennende engasjement, skriver arrangørene i en pressemelding.

Ane Stø er sosiolog og leder i Kvinnegruppa Ottar. Hun svarer slik på hvorfor sykepleiere bør delta på markeringen: – Sykepleiere har historisk sett kjempet en viktig kvinnekamp. Vold mot kvinner gir seg helt konkrete utslag, blant annet i sykefravær. Som sykepleiere er dere sentrale når det gjelder å ivareta kvinner som blir utsatt for vold, sier hun.

I Oslo starter arrangementet klokken 17.00 på Jernbanetorget. Konferansier for markeringen er leder av justiskommiteen på Stortinget, Hadia Tajik. Det blir appeller ved Trine Lise Sundnes, leder av Handel og Kontor i Norge, Mina Adampour, antirasist og samfunnsdebattant, Heidi Nordby Lunde, høyrepolitiker og stortingsrepresentant og Lone Alice Johansen fra Krisesentersekreteriatet. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen kommer også på arrangementet. Etter appellene blir det fakkeltog gjennom Oslo sentrum.

Det blir også arrangement i Bergen og Stavanger.

Mer informasjon finner du på Facebooksiden til 25. novemberinitiativet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse