fbpx Frykter for jobbene i Bodø Hopp til hovedinnhold

Frykter for jobbene i Bodø

Ansatte og tillitsvalgte i Bodø kommune er urolige for jobbene og frykter privatisering i omsorgssektoren og tøffere turnus.

Ansatte i sykehjem, hjemmetjenester, på legekontor og i sosialtjenesten har fått informasjon om at det høyst sannsynlig blir oppsigelser og endringer i arbeidsvilkår for neste år, skriver Avisa Nordland.

Ordføreren sier til avisa at det blir tøffe tak, og at han er forberedt på å ta upopulære avgjørelser.Avventer

Hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund, Bodø kommune, Tor Erlend Nordhuus, ønsker ikke å kommentere saken før rådmannens innstilling er klar den 13. november.

– Det er allerede innført stillingsstopp i kommunen. Per i dag vet vi ikke hvor det vil komme kutt eller oppsigelser, sier Nordhuus.

Han medgir at situasjonen fører til bekymring og uro blant de ansatte.

– Men foreløpig vet vi ikke om vi er inne på listen hvor det skal kuttes.

Den endelige beslutning fattes av bystyret den 12. desember.

 

Frykter for jobbene

Bente Arntzen er helsesøster og verneombud helsesøstre, jordmødre, sekretærer i helsetjenesten og skolehelsetjeneste i Bodø kommune. Hun sier at alt snakket om innsparinger medfører stor uro.

– Folk er urolige for hva som skal skje. Vi frykter jo for jobbene våre, sier hun til avisen.

Hun frykter at spesielt ikke lovpålagte oppgaver kan forsvinne.

Foreldreveiledning og drift av byens fire familiesentre er eksempler på oppgaver helsesøstrene jobber med som ikke er lovpålagte oppgaver.

 

Store underskudd

Kommunen skal spare mellom 100 og 120 millioner kroner, samtidig som helse- og omsorgsavdelingen går mot et av de største underskuddene på mange år.

Helse- og omsorgsavdelingen i Bodø har de siste fire årene har hatt til sammen 160 millioner kroner i underskudd. I 2013 kan underskuddet bli nye 68 millioner kroner.

 

Privatisering

Fagforbundet ser privatisering av sykehjem, og en langt tøffere turnus for ansatte, som verst tenkelige konsekvensene av innsparinger.

– Å selge ut tjenester av kommunen går på bekostning av ansattes lønn- og arbeidsvilkår. Det igjen går ut over kvaliteten i tjenestene, sier leder for Fagforbundet i Bodø kommune, Ann-Kristin Moldjord til Avisa Nordland.


Tøffere turnus

I avtalen mellom partiene som i dag utgjør den politiske posisjonen i Bodø, den såkalt Nyholmenerklæringen, står det at ingen muligheter bør stå uprøvd for å sikre en mest mulig hensiktsmessig organisering.

Såkalt nordsjøturnus, der ansatte jobber mye i perioder og får deretter perioder med turnusfri, ble nevnt som et mulig frivillig tiltak da Høyre og Frp overtok makten. Fagforbundet kjemper mot.

 – En slik turnus vet vi er helseskadelig, sier Moldjord til avisa.
0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse