fbpx Frykter dårligere arbeidsvilkår Hopp til hovedinnhold

Frykter dårligere arbeidsvilkår

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, ser fram til å samarbeide med en ny regjering, men frykter en endring av arbeidsmiljøloven.

- En borgerlig regjering har gitt klare tegn på at de ønsker å endre arbeidsmiljøloven, noe som kan bety flere og lengre vakter og mindre hvile mellom vaktene. Vi har ingen tid å miste. Allerede i dag starter vi jobben med dem som nå skal sette seg ned og forhandle fram en regjeringserklæring, sier By som en kommentar til valgresultatet.

Hun understreker at Norsk Sykepleierforbund har gode relasjoner til Høyre og de andre borgerlige partiene. 

- Vi har hatt god og konstruktivt samarbeid med Høyre de siste åtte år. De har lyttet til oss og tatt med mange av innspillene våre. Nå venter vi på at de blir realisert, sier By.

 

Kompetansepott

Høyre har sagt at de ønsker en såkalt kompetansepott, det vil si økt lønn ved høyere kompetanse. De har også lovet å fjerne loven om profesjonsnøytralitet i kommunene som ble innført i forbindelse med samhandlingsreformen.

- Jeg har forhåpninger til disse endringene, og vi må bruke alle de muligheter vi har til å løfte sykepleiernes lønn, sier By.

Hun understreker samtidig at hun er svært spent på hvilken sammensetning den regjeringen vil få.

- Det kan ha stor betydning for oss. Vår viktigste oppgave nå blir å påvirke alle partiene som sitter og forhandler, sier hun.

 

Frykter privatisering

By er redd en borgerlig regjering kan bety privatisering og utarming av det offentlige helsevesen.

- Høyre og Frp har gitt klart uttrykk for at de ønsker mer privatisering. Vi er redd for en utarming av det offentlige helsevesen ved at høyere lønn får spesialutdannete sykepleiere til å gå over til det private. Å heve lønningen i det offentlige slik at disse blir værende blir en viktig kampsak. Vi er opptatt av at alle pasienter primært skal ha best mulig tilbud til behandling gjennom et offentlig helsevesen, sier By.

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse