fbpx Kommunepolitikere om privatisering Hopp til hovedinnhold

Kommunepolitikere om privatisering

BEKYMRET: Eli Gunhild By sier hun er bekymret over at omtrent halvparten av kommunestyrepolitkerne fra Høyre og Frp mener det er greit at de ansatte går ned i både lønn og pensjon for å vinne anbud.

De fleste kommunepolitikere er imot at private aktører vinner anbud fordi ansatte får dårligere lønn. Rundt halvparten av Høyre og Frp sine representanter synes det er greit.

Folkevalgtbarometeret har på oppdrag fra Norsk sykepleierforbund (NSF)undersøkt kommunepolitikeres meninger om privatisering innen helse- og omsorgstjenestene. 1 933 har svart på spørreundersøkelsen.


Lønn og pensjon

Totalt svarer fire av fem kommunepolitikere at de er negative til at private aktører vinner anbud ved å lønne ansatte dårligere. I alle fylker er det et flertall som mener dette.

Tre av fire kommunepolitikere sier det heller ikke er greit å vinne anbud ved å gi dårligere pensjon. Alle fylker har flertall for dette synet.

Oslo er det fylket hvor hvor man finner den største andelen politikere som synes det er greit at ansatte går ned i lønn.


Bekymret

Forbundsleder i NSF, Eli Gunhild By, er bekymret.

- Jeg er bekymret over at omtrent halvparten av kommunestyrepolitkerne fra Høyre og Frp mener det er greit at de ansatte går ned i både lønn og pensjon for å vinne anbud, sier hun.  (se tabell under)

Les Sykepleiens tema om privatisering

Her kan du laste ned hele undersøkelsen fra Norgesbarometeret