fbpx Folkestad stiller ikke til valg Hopp til hovedinnhold

Folkestad stiller ikke til valg

Anders Folkestad ønsker avløsing etter 12 år som Unio-leder.

– Jeg synes fortsatt det er et spennende og viktig verv, men jeg har vært Unio-leder i snart 12 år og da er det på tide at andre overtar, sier 64-åringen i en pressemelding.

Folkestad har meddelt valgkomiteen om sin beslutning. Valgkomiteens leder Kolbjørg Ødegaard har bedt medlemsforbundene sende inn forslag til aktuelle kandidater til ledervervet innen 20. august.

Valget skjer på Unios representantskapsmøte 11. desember.

 

Arne Johannessen neste?

– En skal aldri utelukke spennende utfordringer i livet. Jeg avventer prosessen og valgkomiteens arbeid, sier Arne Johannessen til NTB. Han gikk i vår av som leder i Politiets Fellesforbund.

Arne Johannessen har vært blant hovedsammenslutningens desidert mest toneangivende stemmer. De siste årene har han også vært Unios forhandlingsleder i statsoppgjøret.

 

Unio

Unio ble etablert under navnet Utdanningsgruppenes hovedorganisasjon i 2001. Læreren Anders Folkestad har ledet organisasjonen i hele denne tiden. Før det hadde han ledet Lærerforbundet helt siden 1989.

Nest etter LO er Unio landets største hovedorganisasjon for arbeidstakere. At det vil være flere kandidater til toppvervet enn Johannessen, er opplagt. Sannsynligvis vil alle de største forbundene fremme sine kandidater. Størst er Utdanningsforbundet med 156 072 medlemmer, fulgt av Norsk Sykepleierforbund med 98 953 medlemmer og Forskerforbundet med 18 387 medlemmer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse