fbpx Går ut med støtte til legene Hopp til hovedinnhold
Helsetjenesteaksjonen

Går ut med støtte til legene

Fire profilerte sykepleiere går nå ut med sterk støtte til aksjonen "Ta faget tilbake".

Tiden er moden for at befolkning og helsepersonell finner sammen, og skulder ved skulder kjmeper for andre verdier enn de som preger styringen av helsetjenesten i dag. Det skriver professor Marit Kirkevold, førsteamanuensis Inger Margarethe Holter og sykepleierne Christel Brurås-Leine og Marthe Kristin Nereng i et innlegg på sykepleien.no.

Les innlegget her.

I likhet med legene som initierte Helsetjenesteaksjonen, tar de fire sykepleierne et oppgjør med den "markeds- og byråkratiorienterte styringsideologien som de siste tiåene har gjennomsyret norsk helsetjeneste".

De viser også til at New Public Management har pågått lenger i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og "har den samme ødeleggende effekt der som i sykehusene".  Mengden og omfanget av oppgaver som sykepleiere skal håndtere er "i liten grad" under deres egen kontroll.

"Konsekvensen er at sykepleiere må spre de knappe ressuirsene på stadig flere pasienter". De fire skribenetene oppfordrer sykepleierne til å støtte legenes aksjon, ved å gå inn på www.helsetjenesteaksjonen.no

 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse