Kjønn skaper debatt
- Jeg kan ikke begripe hva NSF hadde tenkt da de bestemte seg for å lansere årets likelønnskampanje #fåutfingeren, skriver Ole Kristian Berg. Det har skapt debatt.
På Facebook har innlegget til Ole Kristian Berg i skrivende stund generert 33 kommentarer, 164 likes og 31 delinger. Over 13 000 har fått med seg Bergs innlegg.
- Jeg kan ikke begripe hva NSF hadde tenkt da de bestemte seg for å lansere årets likelønnskampanje #fåutfingeren, skriver han i sitt innlegg på sykepleien.no.
Berg understreker at han på ingen måte er imot likelønn, men han mener kampanjen ikke treffer. Han skriver blant annet:
- I kampanjen vektlegges lik lønn for arbeid av lik verdi. Det Sykepleierforbundet legger i ordet verdi er antall år med høyere utdanning. Dette er en feilaktig bruk av ordet verdi i en økonomisk kontekst. En profesjons verdi er styrt av markedets interesse for å bytte dens kompetanse mot lønn.
Ikke alene
Ronny Jakobsen skriver: Så utrolig godt sagt. Skriv mer! Klaus Nilsen Skrulleland oppfordrer NSF til å delta i debatten. Ann Christin Sagstad sier hun er lei av at NSF bruker ulik lønn mellom kjønnene som argumentasjon: "...på høy tid de begynner å bruke vår kompetanse som argumentasjon...Det er den vi vil avlønnes etter og ikke hvilket kjønn vi er, skriver hun. Mens Atle Eriksen lurer på hvem det er som finner på disse kampanjene.
Kritikerne Men NSFs kampanje har også tilhengere som har tatt til motmæle mot Bergs innlegg. Mette Celius-Forwald skriver følgende: - Kan ikke dy meg for å lure på hvorfor kronikkforfatter bruker verdsettingsdiskrimineringen (menns arbeidsinnsats verdsettes høyere hos SAMME arbeidsgiver) for å argumentere mot en kampanje som faktisk argumenterer mot verdsettingsdiskriminering. Sorry - dette blir bare for dumt. Hvis man ikke ser at det er feil når en arbeidsgiver har som uttalt politikk at sammenlignbar kompetanse skal avlønnes likt - og deretter lønner forskjellig utfra hvilket kjønn som jobber hvor - så er man blind. Stokk blind. Harald Heggernes sier dette om Ole Kristian Bergs utspill: - Men det hadde ikke gjort noe om artikkelforfatteren hadde satt seg inn i bakgrunnen for kampanjene. Dette ble for platt og sytete. Debatten er ikke over. Si din mening, enten som kommentar til denne saken, eller delta på Facebook.
|
0 Kommentarer