fbpx Sykepleiere hekter seg på legeaksjonen Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere hekter seg på legeaksjonen

Christel Brurås-Leine er en av fire sykepleiere i aksjonsgruppen som vil endre helsevesenet.

 Flere sykepleiere støtter nå helsetjenesteaksjonen som startet 14. mars med kronikken "Ta faget tilbake!" undertegnet av ti leger i legetidsskriftet.

Fire sykepleiere er nå med i aksjonsgruppen, alle fra Oslo: Christel Brurås-Leine ved Langerud sykehjem, Marthe Kristin Nereng ved Lilleborg sykehjem, Inger Margrethe Holter, førsteamanuensis ved Lovisenberg Diakonale Høgskole og Marit Kirkevold, professor i sykepleievitenskap ved Universitetet i Oslo.

 

Sa opp og varslet
Høsten 2011 sa Christel Brurås-Leine takk for seg til Oslo universitetssykehus. Hun gikk ut i mediene og fortalte hvorfor.

– Ved å støtte helsetjenesteaksjonen bygger jeg videre på det jeg kritiserte den gangen. Aksjonen viser at helsepersonell og andre kan samle seg og få til noe bedre.

– Hva bør bli bedre?

– At pasienten igjen kommer i sentrum. At pasientene ikke ses som en gruppe, men som én og én, i hele forløpet.

– Selv har du byttet fra sykehus til sykehjem. Hvordan er det?

– Det er mange utfordringer i eldreomsorgen også, men i litt mindre skala enn på sykehusene. Det blir stadig mer å rapportere og dokumentere, og det er jo også viktig, men det gjør at vi fjerner oss fra pasienten.

– Det dreier seg om å ta faget tilbake?

– Ja. Få bort byråkratiet mellom oss og pasientene.

 

Flere varslere
Marthe Kristin Nereng, medlem av aksjonsgruppen, har også varslet. I februar i år beskrev hun på Dagsrevyen om uholdbare forhold på Lilleborg sykehjem. Til Sykepleien fortalte hun hvorfor hun ble så provosert at hun gikk til mediene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse