fbpx Ny leder for Høyskolen Diakonova Hopp til hovedinnhold

Ny leder for Høyskolen Diakonova

Kari Gran Bøe er tilsatt som ny rektor og administrerende direktør for Høyskolen Diakonova. Hun går fra stillingen som rektor ved Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo

Høyskolen Diakonova er en privat skole i Oslo som tilbyr sykepleierutdanning og andre helsefaglige høgskolestudier. Skolen ble opprettet i  1916 og het inntil 2005 Menighetssøsterhjemmets Høgskole. Skolen eies av stiftelsen Diakonova, som er en frittstående, selveiende diakoniinstitusjon  innen Den norske kirke.

I en pressemelding fra styret i Diakonova blir det i forbindelse med ansettelsen lagt vekt på at hun er godt kvalifisert for stillingen, har erfaring fra tilsvarende stilling, og innehar et solid nettverk innenfor både helsefaglige og kirkelige og diakonale sammenhenger.

Gran Bøe vil ifølge pressemeldingen videreutvikle Diakonova som en viktig diakonal samfunnsaktør med utdanningsprogrammer som svarer på praksisfeltets behov for solid kompetanse.

– En stor motivasjonsfaktor for meg er å arbeide for gode rammebetingelser som legger til rette for utdanning av verdibevisste sykepleiere og diakoner med høy faglig kompetanse. Det er Diakonova sitt varemerke, og det er jeg stolt over å få lov til å jobbe videre med, sier hun.

Gran Bøe ble ferdig utdannet sykepleier ved Aker sykepleiehøgskole i Oslo i 1979. Hun har seinere jobbet på forskjellige nivå innen sykehusvesenet. I 2008 tok hun doktorgrad med tema ”Verdige møter mellom helsepersonale og pasienter i livets sluttfase. En profesjonsetisk tolkning av en kvalitativ empirisk studie.”

Kari Gran Bøe vil formelt tiltre stillingen 1. juli 2013.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse