fbpx Lærer anatomi med brettspill Hopp til hovedinnhold

Lærer anatomi med brettspill

Pensumet i anatomi og fysiologi er kjent for sykepleierstudenter som tungt puggestoff. Stryk er ikke uvanlig på første eksamensforsøk.

Nå får sykepleiestudenter ved Høgskolen i Harstad hjelp med innlæring av tungt pensumstoff ved bruk av brettspill - utviklet av to av høgskolens lærere.

– Vi har blant annet utviklet et eget brettspill, hvor spillerne bruker terninger, brikker og spillkort - slik vi er kjent med fra vanlige spill. Men vi har lagt pensumstoff fra anatomi og fysiologi inn i spillet, sier Elin Kristiansen og Gerd Rønning Hansen til høgskolens nettside.

– Ved hver fargerute brikkene stopper på, må spillerne trekke et spillkort. Det inneholder relevante faktaspørsmål hentet fra pensum, som for eksempel: Hvilke to hormoner produseres i binyremargen? Svarer du feil, må du rykke tilbake.

– Spillet har blå og gule spillkort som dekker ulike emner i pensum – og vanskelighetsgraden er delt på tre nivåer. Spillerne starter på nivå 1 og jobber seg oppover i nivå gjennom spillets gang. På baksiden av kortene står riktig svar på alle spørsmålene.

 

Ok å jukse  

– Det fine med dette spillet er at hvis studentene vil jukse, kan de bare pugge svarene på de spørsmålene de ikke har fått til, sier Elin Kristiansen.

Reaksjonene på spillet fra studentene er positive. En fin måte å få testet seg selv og å få repetert pensum på, er omkvedet. Flere meldte at de skulle låne med seg spill hjem og trene.

Brettspillet er ikke det eneste pedagogiske stuntet de to kreative lærene har funnet på. I det de kaller ”prosjekt gjennomstrømming” inngår også Quiz, der studentene selv har utarbeidet spørsmål og svar. Det har medført gode faglige diskusjoner under prosessen, sier de to lærerne.

Den endelige testen på læringsutbyttet blir imidlertid klar i midten av april – da er det eksamen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse