fbpx – For lite fokus på alkoholproblemer Hopp til hovedinnhold

– For lite fokus på alkoholproblemer

– Går du på norske sykehus og ser hva alkohol har vært med på å forårsake, er det helt åpenbart at dette er et problem vi må ta bedre tak i, sier Jonas Gahr Støre.

Helseministeren sier til P4 Nyhetene at vi må være mye mer åpne for at mennesker som sliter med alkoholproblemer våger å stå fram med det, at de kan be om hjelp, og at hjelpen finnes.

Fokuset på tunge rusmisbrukere riktig mener Gahr Støre, men det er også viktig å være oppmerksom på at titusener av mennesker med alkoholavhengighet har blitt mer og mer usynlige de siste åra.

– Det er rett og slett for lite fokus på alkoholproblemer med tanke på hvor stort dette problemet er, mener han.

 

Forbud ikke nok

Helseministeren innrømmer at det kan bli vanskelig å komme med nye og konkrete tiltak, men tror at et økt fokus på problemene i seg selv vil kunne være til hjelp.

– Vi kan ikke forby oss ut av dette. Vi kommer til å ha alkohol rundt oss. Men, vi bør være mye mer åpne for at folk som har problemer kan stå fram med det, får hjelp og at hjelpen finnes. Vi må også ta større samfunnsansvar og sørge for at alkoholpresset ikke er så stort og at det ikke blir tabu å takke nei til alkohol i for eksempel festlige lag , sier Gahr Støre.

Regjeringen arbeider med en stortingsmelding om folkehelse, som skal komme til våren. Forebygging av alkoholproblemer er i den forbindelse et aktuelt tema.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse