fbpx 100 år med Sykepleien Hopp til hovedinnhold

100 år med Sykepleien

I disse dager fyller tidsskriftet Sykepleien 100 år. Jubileumsutgaven kom ut i torsdag og er skrevet av leserne. 36 sykepleiere (noen av dem på bildet) tok utfordringen.

Sykepleiens jubileumsnummer er nå på vei til leserne. Som Norsk Sykepleierforbund, er sykepleiernes medlemsblad også 100 år i år.

Det gikk ikke mange ukene før NSFs stifter Bergljot Larsson foreslo at forbundet burde ha sin egen avis. på slutten av 1912 ble den første utgaven utgitt som et tillegg til "Medicinsk revu".

Sykepleiens redaksjon inviterte leserne til å skrive bladets 100-års jubileumsutgave. 36 sykepleiere tok utfordringen.

I jubileumsbladet har sykepleiere skrevet om sine hjertesaker. De har intervjuet, skrevet bokanmeldelser, fagartikler og kommentarer.

Seks sykepleiere på Rikshospitalet har skrevet temaartikkelen om nyretransplantasjoner med levende givere. De har fulgt et par der kona har gitt en nyre til sin mann.

Ved å trykke her kan du laste ned pdf av bladet (hvis du ikke kan vente til det kommer i postkassen). 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.