fbpx NSF-leder: - Sykepleiere skal være restriktive på sosiale medier Hopp til hovedinnhold

NSF-leder: - Sykepleiere skal være restriktive på sosiale medier

Det som skjer på arbeidsplassen, hører som hovedregel ikke hjemme på internett, mener NSF-leder Eli Gunhild By.

Les mer: Tema om helsepersonell og sosiale medier

Seniorrådgiver Tor Ottersen i Helsedirektoratet mener i Dagsavisen i dag at det klokeste for sykepleiere - og andre - er å holde jobbprofilen på Facebook fri for jobbsnakk.

- Er du enig i det, Eli Gunhild By?

- Som hovedregel mener jeg at det som skjer på en sykepleiers arbeidsplass ikke hører hjemme på internett, sier leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By. 

- Men vi lever i en ny tid der mange av våre medlemmer bruker sosiale medier til å kommunisere med. Som sykepleier har de både yrkesetiske retningslinjer og lovverket å forholde seg til. Og dette ligger det en forpliktelse i, sier hun. 

- Dersom taushetsplikt er ivaretatt, er ikke sosiale medier en god arena for sykepleiere å ta en jobbfaglig debatt –både sykepleiere imellom og med andre?

- En sykepleier skal ikke diskutere individrettet pasientbehandling på åpne fora, dette for å ivareta pasientens integritet, sier hun. 

- Jobbfaglige diskusjoner finnes på enhver arbeidsplass og andre fora. Både tverrfaglig, sykepleiefaglig og individrettet, gjennom veiledning og undervisning.

- For å unngå uheldige situasjoner, anbefaler NSF at sykepleiere er svært restriktive med å legge ut og debattere arbeidsrelaterte hendelser på sosiale medier, sier hun.

- I et samfunn som beveger seg mot økt åpenhet – er det da riktig at sykepleiere ikke skal kunne si noe som helst om sin jobbhverdag på nett?

- NSF er generelt for et åpnere samfunn, men dette skal ikke gå på bekostning av taushetsplikten overfor pasienter og pårørende, sier hun.

For å unngå uheldige situasjoner, anbefaler NSF at sykepleiere er svært restriktive med å legge ut og debattere arbeidsrelaterte hendelser på sosiale medier.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse