fbpx – Sykepleie gjør forskjellen Hopp til hovedinnhold

– Sykepleie gjør forskjellen

– Vi vil bidra til å holde samhandlingsreformen på skinner. Men vil ikke godta at vi kjører fra pasienter.

Forbundsleder Eli Gunhild By var både optimistisk og kritisk da hun ønsket de rundt 2 000 deltakerne velkommen til Norsk Sykepleierforbunds 9. sykepleiekongress.

 

Ta lederansvar

– Vi vil være en terrier som kjemper for pasientene. Det vil aldri være aktuelt å pleie systemet mer enn pasientene. Vi må først få nok bemanning før vi kan lage kompetanseplaner, sa forbundslederen.

– Vi leser om demente som fryser i hjel ute, underbemannede legevakter og unødvendige dødsfall på sykehus. Har omorganiseringen gått for fort og har den gått i riktig retning? NSF er ikke imot endring, men det er helt avgjørende med grundige konsekvensanalyser, sa By med klar adresse til lederne på alle nivå i helsevesenet.

– Vi kan ikke ha et system eller ledelse som ikke har dette i fokus.

Men forbundslederen var også optimist.

– Framtidas helsevesen blir spennende.  La meg omskrive en av setningene knyttet til James Bond: Vi sykepleiere har ”licence to nurse”. Når vi sier at sykepleie gjør en forskjellen på om det blir en verdig død, da må vi også ta konsekvensen av dette og kreve at myndigheter og ledere, gjør det samme, sa Eli Gunhild By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse