fbpx Sykepleier forfalsket testamente Hopp til hovedinnhold

Sykepleier forfalsket testamente

En sykepleier har forfalsket et testamente hvor en bruker testamenterer hele sin formue til sykepleieren. Nå har sykepleieren mistet sin autorisasjon.

Sykepleieren er er utdannet i utlandet, men har autorisasjon i Norge. Sykepleieren har jobbet i hjemmesykepleien i en norsk kommune. 

Statens helsetilsyn har gransket saken og sier at det å forfalske et testament, og lure en bruker til å underskrive det, er en atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelse som sykepleier. Sykepleieren i saken blir derfor fratatt sin autorisasjon.


DETTE HAR SKJEDD:

Saken begynte med at sykepleieren leverte et testamente til tingretten for oppbevaring. Ifølge testamentet skulle brukeren (heretter kalt Nils) ha testamentert all sin formue og all sin eiendom til sykepleieren.

- Slik testamentet var utformet reiste tingretten tvil om testamentets gyldighet, skriver Helsetilsynet i sin rapport.

Tingretten tok kontakt med sykepleieren og ba henne/han om å hente testamentet. Da sykepleieren ikke kom, ble testamentet returnert til "Nils".


Anmeldt til politiet

"Nils" anmeldte sykepleieren for forsøk på dokumentfalsk. I anmeldelsen står det at etter at "Nils"  flyttet, måtte han undertegne en del papirer. "Nils" har meget svakt syn og vet ikke alltid hva han underskriver på.

- Han må bruke fortørrelsesglass når han skal lese og er derfor helt avhengig av å kunne stole på folk når dokumenter skal undertegnes, står det i rapporten.


Ble lurt

"Nils" har sagt til politiet at det aldri har vært snakk om å opprette noe nytt testamente.  "Nils" mener at underskriften i testamentet ligner hans. Han utelukker ikke at han har undertegnet, men mener at da må noen ha lurt han om innholdet i det han har underskrevet på.


Lei seg

I politiavhør tilstår sykepleieren å ha falskelig undertegnet testamentet med "Nils" sitt navn og levert det til tingretten for registrering.

- Sykepleieren innrømmer at handlingen var veldig dum og føler skyld og skam, står det i rapporten.

Sykepleieren mistet jobben i kommunene og sier at saken har gått innpå henne/han psykisk.  

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse