fbpx Første master i jordmorfag Hopp til hovedinnhold

Første master i jordmorfag

- En milepæl for Høgskolen i Vestfold, og for jordmorutdanningen i Norden, mener dekan Inger Johanne Kraver. Foto: hive.no

Nordens første mastergradsstudium i jordmorfag ble formelt åpnet på Høgskolen i Vestfold mandag. – Historisk, sa dekan Inger Johanne Kraver.

Høgskolen i Vestfold (HiVe) har drevet jordmorutdanning siden 2004, og er en av tre utdanninger for jordmødre i Noreg. Med det nye mastergradsstudiet tar spesialiseringen ved HiVe spranget videre og blir et gradsstudium.

– Dette er et pionerarbeid, sa rektor Petter Aasen om arbeidet med å konvertere en videreutdanning til et mastergradsstudium.

– Det vil komme til nytte i arbeidet med å konvertere andre spesialistutdanninger til mastergradsstudier.

Som tegn på sin nye status som mastergradsstudenter i jordmorfag fikk hver av de nye studentene utlevert et jordmorstetoskop, selve symbolet på jordmoryrket.

Halvparten av de nye studentene skal ta et fullt mastergradsløp, mens halvparten av studentene, nemlig de som har en jordmorutdanning allerede, vil ta mastergradstillegget.

 

Detaljer om studiet finner du HER.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.