fbpx Vi forsikres mot helsekø Hopp til hovedinnhold

Vi forsikres mot helsekø

Stadig flere virksomheter forsikrer sine ansatte. Rundt 300 000 personer har ved utgangen av 2011 en eller annen form for forsikring mot helsekø.

Tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) viser en økning på 28 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i 2010. Så sent som i 2005 var det kun 68 000 nordmenn som hadde en slik ordning.

- Det har blitt stadig mer vanlig å forsikre samtlige ansatte i virksomheten, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

 

Redd lange køer

De siste tallene fra Norsk pasientregister (NPR) viser at gjennomsnittlig ventetid ved norske sykehus er rundt 80 dager. I ti prosent av tilfellene brytes fristen man har fått. Men nordmenn kjøper ikke kun forsikring for å slippe lange køer. Mange frykter også de økonomiske konsekvensene dersom de blir akutt syke.

Ifølge FNO hadde også 208 000 nordmenn tegnet såkalt kritisk sykdomsforsikring ved utgangen av 2011. I 2005 var tallet 78 000. Men kun én av ti som har slik forsikring har det gjennom jobben. Resten betaler ut av egen lomme, og kan regne med en enkeltutbetaling fra forsikringsselskapet dersom de rammes av alvorlig sykdom som hjerteinfarkt eller kreft.

 

Få individuelle avtaler

Utbredelsen av behandlingsforsikringer er langt større i Danmark enn i Norge. Gunstige skatteregler har ifølge FNO bidratt til at 1,1 millioner dansker nå har slik forsikring. Til sammenligning var det under 150 000 som hadde behandlingsforsikring i 2002 i Danmark, ifølge statistikk fra bransjeorganisasjonen Forsikring & Pension.

Også i Sverige har det vært sterk vekst i de siste årene. 431 000 svensker hadde behandlingsforsikring ved utgangen av 2010, ifølge statistikk fra Försäkringsforbundet i Sverige. Det er mer enn en dobling siden 2005.

I Sverige og Danmark er det som i Norge, relativt liten utbredelse av individuelle ordninger for behandlingsforsikring. Individuelle ordninger utgjør om lag 20 prosent av den totale kundemassen i Sverige og rundt 10 prosent i Danmark og Norge. Det er rundt 27 000 som har individuelle ordninger i Norge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse