fbpx - En lettelse Hopp til hovedinnhold

- En lettelse

NSFs Landsmøte avviste i dag å behandle et forslag om å endre sakbehandlingsrutinene til Rådet for sykepleieetikk. - En lettelse, sier avtroppende leder i rådet, Marie Aakre.

Forbundsstyret i NSF har fremmet et forslag om en endring av vedtektene for Rådet for sykepleieetikk. Om forslaget hadde blitt vedtatt ville Rådet ikke kunne uttale seg om saker som er under behandling av Helsetilsynet eller domstolene.

Forbundsstyret ønsket med sitt forslag også å sikre bedre saksbehandling, ved at berørte parter skal ha anledning til å uttale seg før Rådet skulle gjøre vedtak. Men Landsmøte åpnet ikke for at forslaget skulle bli realitetsbehandlet. Årsak: Forslaget var fremmet etter at den offisielle fristen hadde gått ut.

- Jeg føler meg lettet, sier avtroppende leder i Rådet Marie Aakre. Hun har også tidligere gitt uttrykk for at forslaget var lite gjennomtenkt.

- Om Landsmøtet skulle ha behandlet saken, burde det ha foreligget en bedre utredning av konsekvensene av en slik vedtektsendring, mener Aakre, som har kritisert saksbehandlingen også i et innlegg i Sykepleien som kommer ut denne uken.

Det burde ha foreligget en bedre utredning av konsekvensene av en slik vedtektsendring

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse