fbpx 7. Hvem bestemmer over prosessen? Hopp til hovedinnhold

7. Hvem bestemmer over prosessen?

Helseministeren: Staten eier sykehusene. Det betyr at helseministeren, Anne-Grete Strøm-Erichsen, har øverste ansvar. Helseministeren skal følge med på at prosessen gjennomføres i tråd med helsepolitikken som regjeringen har festet på papiret. Blant annet i Soria Moria-erklæringen. Helseministeren har også øverste ansvar for at prosessen gjennomføres i tråd med de rammene som er gitt.

Styret i Helse Sør-Øst RHF: Har ansvaret for de overordnede analysene og for å sette i gang prosessene. De gjør overordnede vedtak. Styreleder er Frode Alhaug. Kirsten Brubakk er sykepleier og ansatterepresentant.

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst: Har ansvaret for den daglige styringen av det regionale helseforetaket, og skal følge opp styrevedtak. Det er derfor hennes ansvar å følge opp driften og styringen ved OUS. Administrerende direktør er Bente Mikkelsen.

Oslo universitetssykehus styre og direktør: Skal planlegge og sette ut i live de pålagte prosessene som er vedtatt av styret i Helse Sør-Øst. De skal også rapportere tilbake. Styreleder i OUS er Gøran Stiernstedt. Ansatterepresentant og sykepleier er Merete Norheim Morken. Konstituert administrerende direktør er Jan Eirik Thoresen.

Osloprosessen har måttet tåle mye kritikk. Noe av kritikken går på at analysene som styret i Helse Sør -Øst og ved OUS har fattet vedtak på, ikke er gode nok.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse