fbpx Siri Hatlen går av Hopp til hovedinnhold

Siri Hatlen går av

Siri Hatlen går av som administrerende direktør for Oslo universitetssykehus med umiddelbar virkning.

– Kjempetrist, sier foretakstillitsvalgt.

Har du synspunkter på fusjonsprosessen? Gi din kommentar i feltet under, eller send en epost tilaknbh@sykepleien.no

 

"Årsaken er den vanskelige situasjonen knyttet til styrets behandling av økonomisk langtidsplan og videre utvikling av det fusjonerte foretaket," heter det i en pressemelding fra Oslo Universitetssykehus.

Den omstridte saken om økonomisk langtidsplan skulle etter planen behandles i et ekstraordinært styremøte mandag ettermiddag.

Administrasjonen ved Oslo Universitetssykehus har lagt frem et innspill til langtidsbudsjett med en totalramme på 17 milliarder kroner - frem til 2025.

Det blir for dyrt, mener eierne - på styremøtet i slutten av mai ble sykehusadministrasjonen bedt om å utarbeide et nytt forslag, tilpasset Helse Sør-Østs rammer.

At innspillene til langtidsbudsjett ble sendt i retur, ble av mange oppfattet som manglende tillit til administrerende direktør Siri Hatlen.

Les mer: OUS-budsjett i retur

Vil - og vil ikke - til nytt storsykehus

 

– Har ikke full tillit

– Oslo universitetssykehus gjennomfører en omfattende fusjons- og omstillingsprosess som det vil kreve tid, innsats og ressurser å lykkes med. Foretaket har en utfordrende økonomisk situasjon både på kort og på lengre sikt, sier Siri Hatlen i en kommentar på OUS' hjemmesider.

– Jeg konstaterer at det er uenighet mellom styrets flertall og administrerende direktør om hva som skal til for å lykkes med fusjonen videre og hvordan den videre prosess bør gjennomføres. I så krevende spørsmål må administrerende direktør ha den fulle tillit fra et samlet styre, hvilket jeg opplever nå at ikke er tilfelle, sier Hatlen.

 

– Tydelig signal

– Dette er kjempetrist, men ikke uventet, med tanke på motbøren hun har møtt i styret i det siste. Som foretakstillitsvalgte, har vi har hatt full tillit til henne som leder, hun har vært med på å synliggjøre hva som trengs for å lykkes med omstillingsprosessen, sier Merete Norheim Morken, foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.

– Dette er et veldig tydelig signal om at de økonomiske rammene for omstillingsprosessen ikke er til stede, sier Norheim Morken.

 

– Best for OUS

Beslutningen er ifølge pressemeldingen gjort i samråd med styreleder Göran Stiernstedt:

– Dette er en vurdering av hva som er best for Oslo universitetssykehus i nåværende situasjon. Ved behandling av budsjett og økonomisk langtidsplan for sykehuset har det oppstått uenighet mellom styrets majoritet og administrerende direktør Siri Hatlen, sier Stiernstedt.

Siri Hatlen har vært administrerende direktør for Oslo universitetssykehus siden juni 2009.

Jan Eirik Thoresen er konstituert som administrerende direktør inntil videre.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse