fbpx Pleierne er frikjent Hopp til hovedinnhold

Pleierne er frikjent

De tre pleierne som ble suspendert av Kongsberg kommune før jul, brøt ikke helsepersonelloven. De er frikjent av helsetilsynet i Buskerud.

Det er konklusjonen til Fylkeslegen i saken om de tre pleierne som ble suspendert fra arbeidet ved en institusjon i Kongsberg i midten av desember. Kommunen valgte å suspendere de tre uten å avholde drøftingsmøter da kolleger kom med bekymringsmeldinger knyttet til de tre pleierne.

 

Les: Ble suspendert over telefon

 

Opphevet suspensjonen

Påstandene handlet i hovedsak om mangler ved stell, pleie og ernæring, uhøflig og respektløs oppførsel overfor pasienter, og uforsvarlig medikamenthåndtering.
Ingen av de tre ansatte innrømmet kritikkverdige forhold i etterkant. Noen av påstandene ble tilbakevist av pleierne, men de kom også med alternative forklaringer rundt hendelsene.
Kommunen opphevet suspensjonene så fort det ble avholdt drøftingsmøter, kun få dager etter.

Etter en gjennomgang kan ikke Fylkeslegen se at noen av de tre pleierne har brutt helsepersonelloven.

 

Saksøker kommunen

De tre pleierne har saksøkt Kongsberg kommune fordi de mener det ikke forelå rettslig grunnlag for å suspendere dem. De har derfor bedt retten om en skjønnsmessig erstatningsutmåling.

Ifølge Laagendalsposten ønsker Kongsberg tingrett at de tre sakene skal kjøres hver for seg. Først ut er Parat og deres medlem som skal møte Kongsberg kommune til hovedforhandling 12. mai. Rettssakene til de to andre pleierne er foreløpig ikke berammet.

 

Les: Tar suspensjonssak til retten

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse