fbpx - Kan ikke bruke tida på cafe og Sats Hopp til hovedinnhold

- Kan ikke bruke tida på cafe og Sats

I Dagsrevyen i går kveld angrep Spekterdirektør Anne-Kari Bratten (bildet) sykepleierne for å velge fritid framfor arbeidstid. Det har skapt kraftige reaksjoner.

Da Anne-Kari Bratten av Dagsrevyens reporter ble spurt om sykepleiernes vilje til å jobbe mer, svarte hun:

- Jeg synes alle, kanskje særlig sykepleiere, må opp-prioritere verdien av arbeid. Skal vi få nok arbeidskraft i denne sektoren når eldrebølgen kommer så må folk jobbe mer. De må forstå at de må delta på denne dugnaden. Da kan verken sykepleiere eller andre bruke tiden de kunne stilt til rådighet for arbeidslivet på å sitte på cafe eller gå på Sats, da må vi delta i arbeidslivet.

 

- Sjikanerende

Norsk Sykepleierforbunds leder, Lisbeth Normann, oppfatter uttalelsen som hånlig og sjikanøs.

- At Spekter som en arbeidsgiverorganisasjon som representerer 35 000 sykepleiere som står på hver eneste dag døgnet rundt kommer med en slik uttalelse er helt uakseptabelt. Det er sjikanering av individuelle sykepleiere som jeg synes er svært grov. Jeg tror heller ikke det norske folk kjenner seg igjen i denne karakteristikken, sier hun.

NSF vil ikke la uttalelsene gli upåaktet hen. 

- Vi må vurdere hva vi skal gjøre, men vi vil helt klart ta dette formelt opp med Spekter, sier Normann.

Utspillet fra Spekterdirektøren gjør ikke klimaet bedre i forkant av mellomoppgjøret som starter i neste måned. Her vil Braatten og Normann sitt på hver sin side av forhandlingsbordet.

 

Sykepleiere raser

Til nå har det kommet nærmere 200 kommentarer til saken på dagbladet.no, og på NSFs Facebook er det kommet rundt 50 kommentarer allerede.

Sykepleiere føler seg hengt ut av arbeidsgiver og er forbannet.

- Dette var så dumt, så latterlig, så usant, så usaklig og så lite konstruktivt sagt at jeg ikke aner hva jeg skal si om det! At en viseadm.dir kan lire av seg noe slikt om sine egne ansatte hadde jeg aldri trodd. Hva galt har vi gjort, er det galt at vi vil ha helg sammen med familiene våre? undres blant annet Jørgen Bjørnstad. Han før full støtte fra Agnete Olsen Togstad:

- Milde tid! At det går an! Jeg blir så sint, og provosert. Det eneste hun oppnår med dette, er at man lurer på om man kanskje skal bytte bransje. For noen dugnad har jeg ikke tenkt meg. Dugnad gjør man nemmelig på fritiden. I idrettshallen, sanitetsforeningen, eller i velforeningen. IKKE på et sykehus.

 

Dagsrevyinnslaget finner du HER.

Lisbeth Normann svarer på Morgennytt på NRK HER

Kommentarer på dagbladet.no finner du HER.

Kommentarer på NSF Facebook finner du HER.

Underskriftskampanje HER.

Skal vi få nok arbeidskraft når eldrebølgen kommer så må folk jobbe mer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse