fbpx Flere vil bli sykepleier Hopp til hovedinnhold

Flere vil bli sykepleier

Nesten 40 000 søkere konkurrerer om 4167 studieplasser for sykepleierstudenter. Det er tre prosent mer enn i fjor.

 Leder av NSF Student, Kristine Katrud, er positiv til at flere søker om opptak ved landets sykepleierutdanninger.

- I fjor hadde vi en nedgang på 3,5 prosent. Årets tall tyder på en utjevning. Grunnen til at det kan være noe variasjon i søkertallet fra år til år, kan skyldes oppstart av deltidsstudier. De har ikke nødvendigvis opptak hvert år, sier hun.

Sjekk hvordan søkertallet er for skolen i ditt område. (Se tabell)


 
 
 
 
Lokalt er pop
 

Sykepleien har også sett på hvilke skoler som er mest populære som førstevalg. Øverst troner Høgskolen I Oslo (891) . På plassene etter kommer Sør-Trøndelag (773) og Bergen (553).

- Overrasker det?

- Egentlig ikke. Mange ønsker å studere i storbyer, så det er nok naturlig, sier Katrud.
De store skolene er også de som har flest studieplasser og nødvendigvis flest søkere. Mange deltidsstudier og småsteder vil falle langt ned på listen ettersom de har få plasser, og få søkere.
Du kan sjekke i tabellen under hvordan det ser ut på skolen i ditt distrikt. Her kan du også se om det er flere eller færre som har skolen som førstevalg sammenlignet med 2010.

 

Hard kamp

Statistikken viser at det er hardest kamp om plassene ved Diakonhjemmets høgskole i Oslo. Her er det nesten 23 søkere for hver ledige plass.

Ved Høgskolen Diakonova og Høgskolen i Bergen er det også tøft å komme inn. Ved Diakonova er det i overkant av 20 søkere per plass, mens det er litt over 17 søkere for hver plass i Bergen.

- Det er gledelig at det er mange om plassene. Det kan være med å høyne kvaliteten. Jeg håper ikke skolene benytter anledningen til å ta inn flere studenter enn det er plass til, sier Kartrud.

- Gjør de det?

- Ja, mange gjør det. Årsaken er at de regner med et visst frafall fra studiet. For å nå sine måltall er det fristende for mange å ta inn flere enn det er plass til. En slik praksis truer imidlertid kvaliteten på studiet. Både når det gjelder oppfølging og når det gjelder kampen om gode praksisplasser, sier hun.

Her kan du se hvor mange søkere det er per studieplass ved din høgskole. (tabell under)

 

 


Vis i full størrelse

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse