fbpx Varsler-sykepleier hedres med pris Hopp til hovedinnhold

Varsler-sykepleier hedres med pris

Sykepleier Gjertrud Hannasvik som varslet om feilene i ventelistene i Vestre Viken Helseforetak, hedres denne uken med kreftomsorgsprisen 2010.

Den tidligere avdelingssykepleier ved Sykehuset Asker og Bærum ble i fjor kjent som den som avdekket triksing med ventelister ved sykehusets kirurgiske avdeling.

 

Kreftpasienter ikke fulgt opp

Kort tid etter at Hannasvik begynte ved Sykehuset Asker og Bærum i august 2009 hadde hun samlet dokumentasjon på at over 100 pasienter var mangelfullt fulgt opp fra sykehuset siden 2004. Hun dokumenterte at kreftpasienter ikke var blitt innkalt slik de skulle, og i noen tilfeller hadde kreftpasienter ventet så lenge på innkalling at behandling var for seint.

Det hele startet da Hannasvik oppdaget at en pasient hadde gått ett år med udiagnostisert kreft, fordi ingen hadde kontrollert vedkommendes vevsprøve som viste at vedkommende hadde kreft. Ingen hadde fortalt vedkommende om prøven

 

Ble først ikke hørt

Hannasvik varslet sykehusets ledelse høsten 2009, men saken ble ikke fulgt opp. I januar 2010 varslet hun fylkeslegen i Oslo og Akershus om forholdene.

Saken ble gransket av Statens helsetilsyn, og Asker og Bærum politidistrikt ila seinere sykehuset en foretaksbot på fem millioner kroner for systemsvikt rundt ventelistene.

 

Nasjonal pris
Kreftomsorgsprisen er en årlig nasjonal pris, som har til formål å hedre en person eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats i arbeidet for kreftrammede og deres pårørende.

I begrunnelsen for å gi Gjertrud Hannasvik kreftomsorgsprisen trekkes fram:

- Hennes arbeid og personlige engasjement som resulterte i den omtalte ventelisteskandalen ved Vestre Viken Helseforetak, der sykehuset ble ilagt en foretaksbot på 5 millioner kroner for alvorlige avvik i ventelistene og brudd på pasientrettighetene.
Årets pris er på 25 000 kroner gitt av Kirsten Wilbergs Minnefond og et fotokunstbilde av Signe Christine Urdal, gitt av Kreftomsorg Rogaland.

 

 

Les også: - Jeg ble ikke hørt

Les også: - Uverdig maktspill

Les også: Stortingspolitiker klapper varsler på skuldra

Over 100 pasienter var mangelfullt fulgt opp.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse