fbpx Ahus: - Må finne løsning Hopp til hovedinnhold

Ahus: - Må finne løsning

PRESSET: Avtalen om merarbeid for sykepleierne ved Ahus er nå forlenget til midten av februar. (Arkivfoto: Erik M. Sundt)

- Nå må vi finne en varig løsning på problemene, krever Kai Øivind Brenden, hovedtillitsvalgt for NSF ved Ahus.

Brenden kan fortelle om fortsatt høyt arbeidspress for sykepleierne ved sykehuset. Etter nyttår fikk sykehuset utvidet pasintgrunnlag og 750 nye helsearbeidere som gikk rett på opplæring. Stort tilsig av akuttpasienter førte til kaos i januar, og et svært tøft arbeidspress for de ansatte. Enkelte avdelinger hadde mange korridorpasienter.

- Det er fortsatt korridorbelegg på Ahus og pågangen av pasienter er høy. Dette fører til at det fremdeles er økt behov for personell, sier han.

Les også: Krever strakstiltak på Ahus

 

Ekstraordinære tiltak

En avtale om merarbeid for sykepleiere og spesialsykepleiere som ble inngått frem til 31. januar, er nå blitt forlenget til midten av februar.

- Dette er ikke varige løsninger og etter hvert som personellet blir ferdig med opplæring, håper vi behovet for slike ekstraordinære tiltak opphører.

- Det er bekymringsfullt at arbeidspresset på sykepleietjenesten over tid er så høyt, derfor må NSF sammen med ledelsen arbeidet for å finne mer varige løsninger på denne utfordringen, krever han.

 

- Fordelt belastning

- Belastningen med korridorpasienter er nå mer jevnt fordelt på de ulike avdelingene, sier Geir Lindhjem, kommunikasjonsdirektør ved Ahus.

 - Avtalen om merarbeid er videreført i 14 dager for lungemedisinsk avdeling. Fem-seks avdelinger har brukt avtalen i januar. Det har lettet ressurssituasjonen betraktelig, sier Geir Lindhjem. 

Sykehuset har foreløpig ikke konkrete tall på hvor mange sykepleiere som jobbet ekstra i januar, men Lindhjem bekrefter at det ved enkelte avdelinger var veldig mange som benyttet seg av den ekstraordinære avtalen. Sykehuset har foreløpig heller ikke oversikt hvor mange eksterne vikarer som ble innleid i januar.

Les også: Sykehusdirektøren innkalt på teppet

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.